Apua valokuituyhteyden ongelmatilanteisiin

Eikö valokuituyhteytesi toimi oikein? Tutustu ohjeisiimme ratkaistaksesi ongelmasi.

Jos kohtaat ongelmatilanteen, tarkista aina aluksi ajankohtaiset huolto- ja häiriötiedotteet. Jos alueellasi ei ole huolto- tai häiriötilannetta, jatka tämän ohjeen lukemista. Tästä ohjeesta löydät lisää neuvoja käyttöönottoon, kytkentöihin sekä toimimattomaan, hidastelevaan tai pätkivään Valoo Netti -yhteyteen.

1. Tarkista johtojen kytkennät

Valoo Wi-Fi Mesh 6 Reititin

• Reitittimen virtajohto tulee kytkeä reitittimestä virtapistokkeeseen.
  • Verkkokaapeli (RJ45, ei sisälly pakkaukseen) tulee kytkeä reitittimestä kuitupäätelaitteeseen (ONT).

Kuitupäätelaite (ONT)

• Virtajohto tulee kytkeä kuitupäätelaitteesta virtapistokkeeseen. Kuitupäätelaitteen tulisi olla päällä vähintään 30min ennen aktivoinnin aloitusta.

2. En saa liittymääni aktivoitua

Varmista ensin, että kaikki johdot ovat kytketty oikein ja että kuitupäätelaitteessa sekä reitittimessä on virta päällä. Seuraa sen jälkeen aktivointiohjeitamme. Jos et saa liittymääsi aktivoitua ohjeiden avulla tai jos kuitupäätelaitteessasi palaa punainen ALARM-valo, ota yhteyttä asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeellamme. Selvitämme tilanteesi ja palaamme sinulle mahdollisimman pian.

3. Valokuituyhteyteni pätkii

Kokeile seuraavia toimia yhteyden korjaamiseen:

• Käynnistä tietokoneesi tai muu laitteesi uudelleen. Sammuta myös reititin noin minuutiksi irrottamalla virtajohto seinästä.
  • Tarkista, että Ethernet-kaapeli reitittimen ja kuitupäätelaitteen välillä on kunnolla kiinni ja ehjä. Testaa yhteyttä tarvittaessa toisella Ethernet-kaapelilla tai laitteella.
  • Jos vika ei korjaannu, tee häiriöilmoitus yhteydenottolomakkeella.

4. Nettiyhteyteni nopeus ei vastaa tilaustani

Tutustu ohjeisiin netin nopeuden mittauksesta ja tarkista liittymäsi nopeus Valoon nopeustestillä.

Jos saat selvästi alhaisemmat nopeustulokset kuin tilaamassasi liittymässä pitäisi olla, kokeile seuraavia toimenpiteitä nopeuden parantamiseen:

• Kytke laitteesi verkkokaapelilla suoraan reitittimeen. Langattomat yhteysnopeudet ovat pääsääntöisesti aina hitaampia ja alttiimpia häiriöille.
  • Varmista, että käytät vähintään CAT6-kategorian verkkokaapelia.
  • Tarkista, että tietokoneesi käyttöjärjestelmän päivitykset ovat ajan tasalla.
  • Käynnistä tietokone ja reititin uudelleen.
  • Varmista, että muut laitteet eivät käytä yhteyttä, kun teet nopeustestiä.
  • Voit kokeilla toistaa nopeustestin toisella selaimella ja/tai laitteella, jos haluat vertailla tuloksia.

Ongelmani jatkuvat edelleen ohjeiden jälkeen

Testattua ja varmistettuasi, ettei häiriö johdu kaapeleista tai niihin liittyvistä kytkennöistä, omista laitteistasi tai ohjelmistoistasi, voit ilmoittaa meille häiriöstä yhteydenottolomakkeella.