Miten voimme auttaa?
< Kaikki aiheet
Tulosta

Miksi minä tarvitsen Valoon valokuituliittymän?

Valokuitu on tiedonsiirtomenetelmä, joka vastaa sekä nykyisiin että tulevaisuuden tarpeisiin.

Teknologian ja digipalvelujen kehittyminen tarkoittaakin jatkuvasti kasvavaa tarvetta yhä paremmille tietoliikenneyhteyksille. Data liikkuu verkossa ihmisten lisäksi myös laitteiden välillä. Yhteiskunnan palveluja rakennetaan yhä digitaalisemmaksi, ja paikkariippumaton työ lisääntyy päivä päivältä.

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta parhaiten oman tietoliikennekäyttäytymisen muutoksen huomaa, kun katsoo elämäänsä viisi tai kymmenen vuotta taaksepäin. Millaisia laitteita tai palveluja käytit silloin? Tulisitko tänään toimeen sen aikaisella tietoliikenneyhteydellä?

Valokuitu onkin ennen kaikkea investointi tulevaisuuteen. Valokuituyhteys toimii kerran rakennettuna jopa 100 vuotta. Tiedonsiirtomäärien kasvaessa ja nettiyhteyden rajojen lähestyessä ei tarvita remontteja tai verkon uusimista. Riittää, että otat meihin yhteyttä, ja valitsemme sinulle nopeamman yhteyden.

Valokuidulla on myös yksi ylivertainen etu mobiililiittymiin verrattuna: se toimii aina luvatulla nopeudella. Valokuidun toimintavarmuuteen vaikuta sääolosuhteet tai muut ulkoiset tekijät. Valokuidun avulla nettisi ei pätki tai hidastele enää koskaan. Koko perhe saa olla netissä yhtä aikaa, ja kaikki toimii siitä huolimatta täydellä teholla.

Tiesitkö, että 5G-yhteys on langaton vain lähimmältä tukiasemalta laitteeseesi? Tukiasemalle asti nettisignaali kulkee valokuidussa. Mobiiliyhteydetkin tarvitsevat valokuitua toimiakseen, joten myös langattomien yhteyksien kehittyminen edellyttää kattavampaa valokuituverkkoa koko Suomeen.

Miksi siis Valoo?

Valoon toimintamalli valokuidun toimittamiseen on selkeä: valokuituliittymä myydään yhdessä nettiyhteyden kanssa. Teknisesti kyseessä on kaksi eri asiaa: fyysinen valokuituliittymä ja digitaalinen nettiyhteys, eli datavirran liikutteluun tarjottava palvelu. Tässä toimintamallissa tilaat molemmat, sekä liittymän että yhteyden, samalta toimittajalta.
Toimintamallissamme tiedät tilausta tehdessään täsmälleen, mistä maksat, eikä piilokustannuksia ole. Lisäksi rakennamme valokuituliittymän ilmaiseksi. Maksat vain nettiyhteydestä valitsemasi nopeuden mukaan – jos et jostain syystä tarvitse tai halua Valoon nettiyhteyttä, sen voi irtisanoa*, mutta valokuitu jää silti maahan – sitä ei kaiveta ylös.
*Valoo Netti -palvelussa on 24 kk määräaikaisuus, jonka jälkeen asiakas saa irtisanoa sopimuksen kustannuksitta.