Liittymän aktivointi – Kuitupäätelaitteen (ONT) kautta tuleva yhteys

Liittymän aktivointi

Kuitupäätelaitteella (ONT) toteutetulla valokuituyhteydellä yhteys tuodaan huoneistoon asennetun päätelaitteen kautta. Ennen aloittamista, tarkistathan, että myös huoneistoosi asennetussa kuitupäätelaitteessa (ONT) on virta päällä vähintään 30min ennen liittymän aktivointia.

Mitä tarvitsen aktivointia varten?

– Valoo WiFi 6 Mesh -reitittimen, jonka olet tilannut liittymäsopimuksen yhteydessä. Voit käyttää myös sinulla jo olemassa oleva Valoo WiFi 6 Mesh -reititintä.
– Yhden Ethernet-kaapelin (RJ45, ei sisälly pakkaukseen), jolla kytket yhteyden kuitupäätelaitteesta reitittimeen.
– Vahvan tunnistautumistavan (esim. verkkopankkitunnukset) liittymän aktivointia varten.

Miten aktivoin valokuituyhteyden?

1. Avaa Valoo WiFi 6 Mesh -pakkaus ja kytke johdot seuraavasti: Virtajohto reitittimestä virtapistokkeeseen ja verkkokaapeli (RJ45, ei sisälly pakkaukseen) reitittimestä kuitupäätelaitteeseen (ONT).
2. Odota, että Valoo WiFi 6 Mesh -reitittimessä palaa tasaisesti valkoinen merkkivalo.
3. Voit nyt yhdistää tietokoneesi WiFi-verkkoon. Verkon nimen (SSID) ja salasanan (WLAN Key) löydät reitittimen pohjassa olevasta tarrasta.
4. Avaa selain (esim. Chrome, Firefox, Edge) ja siirry osoitteeseen avaa.valoo.fi
5. Varmista, että tietosi ovat oikein ja klikkaa ”Aktivoi liittymä”.
6. Vahvista aktivointi vahvalla tunnistautumisella, esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Huomioithan, että liittymän aktivoinnin voi suorittaa ainoastaan liittymäsopimuksen tehnyt henkilö.
7. Muutaman minuutin kuluttua liittymäsi on käytössä. Hyviä surffailuhetkiä!

Parhaimman langattoman yhteyden asuntoon saat sijoittamalla reitittimen asunnossa keskeisimmälle paikalle käyttämällä pitkää Ethernet-kaapelia. Kaupoissa myydään litteitä Ethernet-kaapeleita, joita on helppo sijoitella listojen tai maton alle ja kulkemaan ovien alitse.

Valokuidun sisäasennus.
Kuitupäätelaite (ONT)

Miten liitän useamman Valoo WiFi 6 Mesh -reitittimen sisäverkoksi?

Ohjeet useamman Valoo WiFi 6 Mesh -reitittimen yhdistämisestä Mesh-sisäverkoksi löydät täältä.

Valmista tuli!

Siinä se! Liittymän aktivoinnin ja reitittimien asentamisen jälkeen käytössäsi on huippunopea valokuituyhteys valitsemallasi tiedonsiirtonopeudella.

Ja sitten vain mahtavia surffailuhetkiä!

Toivottelee Valoon tiimi