Miten voimme auttaa?
< Kaikki aiheet
Tulosta

Tietojenkalastelu netissä

Onko tarjous tai kilpailu liian hyvä ollakseen totta? Usein kyseessä on huijaus.

Tietojenkalastelu netissä on usein harhaanjohtavaa myyntiä ja markkinointia. Huijaukset toimivat yleensä tarjoamalla tarjouksia, etuja tai palkintoja ja pyytämällä sinua sitoutumaan maksamaan kalliita tilausmaksuja tai antamaan itsestäsi erilaisia tietoja. Kyselyt tai arvonnat tehdään usein tunnettujen yritysten nimissä, mutta kyseinen yritys ei tosiasiassa ole sidoksissa kyselyyn lainkaan. Tarkoituksena on vakuuttaa asiakkaat, että kyseessä on luotettava verkkosivusto.

Usein ruudulle ilmestyy uskomaton tarjous tai mahdollisuus lunastaa ilmainen palkinto tai tuote. Jotkut ansat huijaavat sinut tilaamaan tuotteita suoraan, kun taas toiset huijaavat sinut osallistumaan väärennettyihin asiakaskyselyihin tai arvontoihin. Tilaajalla on usein houkutus antaa tietojaan, mutta hänellä ei ole aina todellista käsitystä siitä, mitä hän ostaa tai mitä hän on sitoutunut maksamaan. Jos tarjous tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, on parempi jättää ​linkit klikkaamatta ja tiedot antamatta.

Lue lisää tietojenkalastelusta Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta: https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.