Valokuitu

Valokuidun hinta on meillä tutkitusti edullisin.* Normaalisti valokuituliitymä maksaa 2490 €, mutta meiltä saat sen hintaan 0 €. Meillä maksat vain netistä.

Tällä sivulla vastaamme yleisimpiin valokuitua ja valokuituliittymiä koskeviin kysymyksiin.

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on maailman nopein ja toimintavarmin tiedonsiirtomenetelmä. Valokuitu on nimensä mukaisesti ohut, lasista valmistettu ja valoa johtava kuitu. Kuidun kautta voidaan lähettää dataa erittäin suurilla nopeuksilla.

Tiedonsiirrossa käytetään LED- tai laservaloa. Yksittäisistä valokuiduista punotaan valokaapeleita, joissa voi olla kymmeniä tai jopa satoja valokuituja.

Valokuituliittymän nopeus ja tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä loputtoman korkea, ja sen toimintavarmuus täysin omaa luokkaansa. Maailman kaikki tietoliikenneyhteydet perustuvat valokuituverkkoihin, eikä mobiilinettiäkään olisi olemassa ilman valokuitua.

Valokuidun energiatehokkuus suhteessa siirretyn datan määrään on vertaansa vailla, ja se kuluttaakin energiaa vain murto-osan mobiiliyhteyksistä.

 

Miten valokuitu eroaa 5G-netistä?

Valokuidun ehkä paras ominaisuus on sen tasalaatuisuus. Yhteyden nopeus ei vaihtele kulutuspiikeistä tai säätiloista huolimatta.

Valokuidun käyttäjänä saat aina sen nopeuden, josta maksat. 1000 megan valokuituyhteys on 1000 megan yhteys eikä jotain 10 ja 1000 megan välillä, kuten 5G:n käyttäjällä.

Lue lisää tästä https://www.valoo.fi/valokuitu-vai-5g/

 

Mitkä ovat valokuidun hyödyt?

Mikään muu tiedonsiirtomenetelmä ei pääse lähellekään valokuidun toimivuutta. Valokuitu on täysin omassa sarjassaan.

Tiivistetysti valokuidun edut ovat:

  • Äärimmäinen nopeus
  • Ylivoimainen toimintavarmuus
  • Loputon siirtokapasiteetti
  • Lähes täydellinen viiveettömyys

 

Nopeus

Valokuitu on ylivoimaisesti nopein ja toimintavarmin tietoliikenneyhteys. Valokuituyhteys toimii niin hyvin, ettei sen olemassaoloa arjessa edes huomaa. Toisin kuin mobiililiittymät, valokuitu myös toimii aina luvatulla nopeudella – joskus nopeamminkin.

Valokuidun siirtokapasiteetti on niin korkea, että se ratkaisee myös sellaiset tulevaisuuden tarpeet, joita emme vielä osaa edes nimetä. Valokuitu kestää nimittäin kerran asennettuna käyttöä 100 vuotta.

 

Toimintavarmuus

Valokuidun viiveettömyys, pätkimättömyys ja toimintavarmuus tekevät netinkäytöstä sulavampaa kuin osaat edes kuvitella. Valokuitu on huoleton ratkaisu niin etätöiden tekemiseen, laadukkaan suoratoistovideon katselemiseen kuin viiveettömään pelaamiseenkin.

 

Viiveettömyys

Valokuitu saa myös nettipelien ystävät kehräämään. Samoin teinien vanhemmat (ja aikuisten pelaajien puolisot) huokaisevat helpotuksesta, kun jälkikasvu ei enää karju särkyvällä äänellä juuri oppimiaan voimasanoja messuten, että “netti lagaa”.

Viiveettömästi ja aina täydellä nopeudella toimiva valokuitu antaa pelaajien lisäksi myös yrityksille hyvän perustan tuottavaan työhön – ja auttaa kissavideoiden katselua tauoilla.

Valokuidun kautta toimivalla, teräväpiirtoisella laajakaistatelevisiolla pääset eroon antennitelevision heikosta signaalista ja sääherkkyydestä.

Valokuituliittymä nostaa myös kiinteistön arvoa, sillä valokuitu lisää talon houkuttelevuutta niin vuokraus- kuin myyntitarkoituksessakin. Asuntokauppoja on jätetty tekemättä vain siksi, ettei talosta löytynyt valokuitua.

Lue lisää tästä https://www.valoo.fi/jokainen-tarvitsee-valokuituyhteyden/.

 

Paljon valokuitu maksaa?

Meillä on markkinoiden yksinkertaisin hinnoittelumalli. Emme veloita uusilla rakennusalueillamme mitään valokuituliittymän rakentamisesta tai yhteyden kytkennästä. Maksat vain internetin käytöstä valitsemasi laajakaistan mukaan.

Valoo valokuitu -liittymän hinnat:

  • Valokuidun rakennustyöt 0 €
  • Laajakaistaliittymän käyttöönotto- ja kytkentämaksu 0 €
  • Laajakaistan kuukausimaksu valitun nopeuden mukaan.
S
29,90
/kk
/6 kk*

100/100 Mbit/s

Kevyeen surffailuun, 1–2 käyttäjälle.

6 kk jälkeen 39,90 €/kk
M
34,90
/kk
/6 kk*

500/500 Mbit/s

Koko kodin tarpeisiin, 4+ käyttäjälle.

6 kk jälkeen 44,90 €/kk
L
39,90
/kk
/12 kk*

1000/1000 Mbit/s

Koko kodin vaativiin tarpeisiin, 6+ käyttäjälle.

12 kk jälkeen 49,90 €/kk
XL
59,90
/kk
/24 kk*

2000/2000 Mbit/s

Tästä ei lopu kaista kesken! Koko perheelle.

24 kk jälkeen 79,90 €/kk

*Kauppalehti 13.9.2022

*Määräaikaisen sopimuksen kesto 24 kk

Valoo -laajakaistaliittymien palvelukuvaus

 

Kuinka tilaan valokuituliittymän kotiin?

Tarkista valokuidun saatavuus osoitteeseesi alla olevalla työkalullamme ja vie tilausprosessi loppuun. Lomakkeen lähetettyäsi saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi.

Tilaus kannattaa tehdä mieluummin tänään kuin huomenna, sillä rakennamme valokuituverkon vain sellaisille alueille, joilta saamme riittävästi tilauksia. Mitä nopeammin saamme tilaajat kokoon, sitä nopeammin voimme viimeistellä verkon suunnittelun ja aloittaa rakentamisen.

Miten Valoo Valokuitu eroaa kilpailijoistaan?

Lyhyt vastaus:

Valoo Valokuitu on koko paketti, jossa kaikki sisältyy hintaan. Ei piilokustannuksia, ei pienellä präntättyä sopimustekstiä – ei yllätyksiä. Saat yhdellä sopimuksella ja yhdellä kuukausimaksulla kaiken, mitä internetin käyttöön tarvitset: sekä fyysisen valokuituliittymän että laajakaistan.

Meillä maksat vain internetistä.

Koska haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, olemme päättäneet tehdä Valoon hinnoittelusta yksinkertaista: maksat vain laajakaistasta valitsemasi nopeuden mukaan.

Siinä se. Ei muita kustannuksia.

Kauppalehti julkaisi 13.9.2022 ansiokkaan artikkelin valokuidun yleisen hintatason romahduksesta. Artikkelia varten oli tehty myös hintavertailu kolmen tunnetuimman valokuitutoimijan kesken. Voittajan on helppo hymyillä, sillä olimme vertailun edullisin toimija niin kahden, viiden kuin kymmenenkin vuoden aikajänteellä (hinnat tarkistettu 9.9.2022).

Kauppalehden hintavertailu Valoo valokuidun, Valokuitusen ja Lounean välillä:

 

ToimittajaValoo ValokuituValokuitunenValokuitunen (VaaS)Lounea
RahoitustapaKertamaksutuoteVaaS (palvelutuote)
Liittymismaksu, €0690–1690*00
Asennus- tai avausmaksu, €0150
Valokuituliittymän ylläpito, €/kk006,9–13,90**0
500/500 M nettiyhteys, kampanjahinta €/kk34,934,834,834,9
500/500 M nettiyhteys, normaalihinta €/kk44,949,949,944,9
Kuukausimaksu yhteensä €44,949,956,844,9
Kokonaishinta, 2 vuotta1017,61706,411821107,6
Kokonaishinta, 5 vuotta26343502,83226,82724
Kokonaishinta, 10 vuotta53286496,86634,8***5418
MuutaNettiyhteys tarjoushinnalla ensimmäiset 6 kk. Sopimus aluksi määräaikainen 24 kk.Asiakas voi itse valita listalta operaattorin. Esimerkkihintana edullisin LocalNet, joka antaa hintatakuun ensimmäisen 12 kk ajalle.Asiakas voi itse valita listalta operaattorin. Valokuitusopimus määräaikainen 60 kk.Nettiyhteys tarjoushinnalla ensimmäiset 12 kk. Sopimus aluksi määräaikainen 24 kk.

* Riippuu alueesta

** Kokonaishinta alimman mukaan

*** Hinta 7210,8 €, jos asiakas lunastaa kuidun omakseen 5 vuoden jälkeen 990 eurolla. Silloin kuidun ylläpitomaksu poistuu.

Asiakastarinat

Valoo (ent. Täyskuitu) x Ikilomalla
Asiakastarina – Jalkapallofanilta ei jää enää yhtään maalia näkemättä
Asiakastarina: Valokuituliittymällä työskentely sujuu tehokkaimmin

Tilasin valokuituliittymän. Milloin sen kytkentä tapahtuu?

Viestimme kunkin rakennusalueen aikataulusta tilaajille tarkemmin rakentamiskauden lähestyessä. Tiedotamme keväisin, mitkä alueet rakennamme valmiiksi alkavalla rakennuskaudella.

Tarkkaa aikataulua yksittäisen talouden valmistumisesta emme valitettavasti voi antaa montaa viikkoa etukäteen. Rakennamme tuhansia liittymiä kerrallaan, ja pienellekin rakennusalueelle kaivetaan kilometreittäin kaapelia maan suojiin.

Prosessissa on niin monta liikkuvaa osaa, että alustavat aikataulut elävät herkästi jonkun verran.

Voit lukea lisää rakentamisprosessistamme tästä https://www.valoo.fi/valokuituverkon-rakentaminen-on-pitka-prosessi/.

Voinko itse vaikuttaa siihen, mitä reittiä pitkin valokuitu tuodaan omakotitalooni?

Asentajamme suunnittelee yhdessä kanssasi reitin, jota pitkin valokuitu tuodaan pihan poikki talon seinustalle. Kiinteistön omistajana sinun tulee selvittää, missä vesi- ja sähköjohdot sekä mahdolliset salaojitukset ja maalämpöputket tontilla kulkevat.

Ennen pihatöitä asentaja käy tekemässä kuidulle läpiviennin seinään joko poraamalla tai käyttämällä olemassa olevaa putkitusta. Hän asentaa samalla kuitupäätekotelot sekä seinän sisä- että ulkopuolelle.

Kun pihatöiden aika koittaa, kaivetaan kuitukaapeli noin 30 cm syvyyteen. Kaivuutöiden jälkeen jäljet peitetään ja tasoitetaan.

Kaivuutöistä puheen ollen, kenties tämä syksyllä 2022 tonttitöiden jälkeen otettu kuva keventää huolta siitä, jääkö pihasta aivan kamalan näköinen. Ei jää.

Voinko vaihtaa liittymäni operaattoria sen jälkeen, kun liittymä on rakennettu?

Vielä ei, mutta pian kyllä. Saavutamme teknisen kyvykkyyden avoimeen verkkoon vuoden 2023 aikana.

Rakennamme parhaillaan teknistä kyvykkyyttä aidosti avoimeen verkkoon. Kun tekniikka on olemassa, voivat kaikki halukkaat operaattorit tarjota palveluitaan Valoo valokuidun verkossa.

Prosessi on kesken, eikä verkossamme tulevaisuudessa toimivien operaattoreiden kanssa ole vielä sopimuksia. Tiedotamme uusista ominaisuuksista ja operaattoreista vuoden 2023 aikana.

On hyvä huomata, että Valoo valokuituliittymä ei rajoita sen kautta käytettäviä IPTV-palveluita, eli voit jo nyt tilata IPTV:n haluamaltasi palveluntarjoajalta.

 

 

Voiko valokuituverkkoon liittyä myöhemmin?

Tyypillisesti voi, mutta se tulee selvästi kalliimmaksi kuin kampanja-aikaan. Emme myöskään voi taata varmasti saatavuutta rakennushankkeen jälkeen.

Jälkikäteen liittymisessä on sekin ongelma, että valokuituverkon rakentamisen ratkaisee se, kuinka moni alueen asukas tilaa liittymän. Jos halukkaita kotitalouksia ei ole tarpeeksi, verkkoa ei edes rakenneta. Odottamalla liian kauan tekee hallaa muillekin kuin itselleen.

Miksi ennakkotilaus on sitova?

Rakentamispäätöstä ei voida tehdä ilman varmaa tietoa tilaajamäärästä.

Paljonko samalla alueella pitää olla tilaajia, jotta valokuituverkko rakennetaan?

Teemme rakennuspäätöksen alueesta riippuen tyypillisesti silloin, kun noin neljännes tai kolmannes alueen pientaloista tilaa liittymän. Sitä pienempi osa asukkaista tarvitaan tilaajiksi, mitä tiiviimpi on katuverkko ja kiinteistöt lähellä toisiaan.

Suurin osa valokuituliittymän rakentamisen kustannuksista tulee kaivamisesta, joten lähdemme sitä varmemmin rakennuspuuhiin, mitä useampi alueen asukas liittymän tilaa.

Onko tilaaja koko loppuelämänsä kiinni Valoo Valokuidun laajakaistaliittymissä?

Meillä ei ole paineita nostaa liittymien hintoja inflaatiokorotuksia enempää. Meiltä pääsee myös pois, jos oikeasti haluaa.

Sanotaan se nyt vaikka näin: me haluamme pitää asiakkaamme.

Internet-liittymissä tulee aina olemaan kilpailua, eikä suunnitelmissamme ole pelata itseämme ulos päättömillä hinnankorotuksilla. Siinä kävisi vain meille ohraisesti.

Toimitamme ja hallinnoimme itse kotisi internet-yhteyttä emmekä veloita mitään ylimääräisiä yhteys- tai verkkomaksuja, kuten osa avoimen verkon toimijoista tekee. Meillä maksat vain internetistä.

Teemme laajakaistasopimukset kahden vuoden määräaikaisina sopimuksina. Ensimmäisen kaksivuotisen jälkeen olet halutessasi vapaa kuin taivaan lintu.

Et maksa meille mitään ylläpito- tai muita maksuja edes kotiisi jäävästä liittymästä. Toisaalta se mahdollistaa vaivattoman paluun asiakkaaksemme tulevaisuudessa.

Kuinka kauan tilaus on voimassa, jos rakentamisen käynnistyminen on epävarmaa?

Päivitettyjen sopimusehtojemme myötä olemme sitoutuneet julkistamaan rakentamispäätöksen 12 kuukauden sisällä tilauksesta. Sinulla onkin oikeus peruuttaa tilaus veloituksetta, jos emme ole julkistaneet rakentamispäätöstä vuoden sisällä tilausvahvistuksen vastaanottamisesta.

Tilauksesi peruuntuu automaattisesti ja veloituksetta myös, jos päädymme olemaan rakentamatta valokuituverkkoa esimerkiksi alueen liian vähäisen tilausmäärän takia.

Sitoudumme aloittamaan valokuituverkon rakentamisen 12 kuukauden sisällä julkisesta rakentamispäätöksestä.

Lisää tietoa sopimuksen irtisanomisehdoista löydät tästä artikkelista: https://tuki.valoo.fi/s/artikkelit/Miten-irtisanon-sopimuksen.

Rakentaako Valoo Valokuitu verkkoa alueelle, jossa kilpailija tekee rakennuspäätöksen ensin?

Jos meillä on riittävästi tilaajia, niin toki.

Suomessa on jo alueita, joilla on useiden toimijoiden kuituverkkoja. Kahden päällekkäisen verkon rakentaminen ei ole optimaalinen tilanne, mutta teknistä estettä sille ei ole. On täysin mahdollista, että kahden valokuitutoimijan verkot menevät osin lomittain.