Valoon golf-valtikan kaapannut Nicke Fromholz löysi upean projektin - Nicklaksen uratarina Valoolla.

Valoon golf-valtikan kaapannut Nicke Fromholz löysi upean projektin – Niclaksen uratarina Valoolla

Projektipäällikkö Niclas Fromholz on niin vaatimaton mies, että hän kertoo vasta haastattelun lopuksi menestyksestään Valoon kesäisessä golf-turnauksessa. Siksi saavutus ansaitsee tulla nostetuksi hänestä kertovan jutun otsikkoon – koska voitto saa maistua juuri niin makealta kuin sen kuuluukin.

Muutenkin Nicke, mitä nimeä hän parhaiten tottelee, jos tottelee, on juuri nyt pelkkää hymyä. ”Näin rikasta vuotta en ole töissä tätä ennen kokenut”, hän kertoo. Viime vuoden lokakuussa Valoon tiimiin liittynyt Nicke on löytänyt työpaikan, jossa tarjolla on upea projekti.

”Olen nähnyt laajasti tietoliikennealaa ja ollut mukana rakentamassa valokuituverkkoja muun muassa Valoon kilpailijoille”, Nicke sanoo. ”Vanhoillinen tyyli rakentaa verkkoja on sellainen, että täytyy olla tietty määrä tilaajia, ennen kuin projekti käynnistyy. Se on hidasta ja kallista. Me taas teemme sen niin, että tarjoamme kaikille alueen asukkaille mahdollisuuden verkkoon. Tämä on ihan ylivoimainen tyyli rakentaa.”

Selvyyden vuoksi täytyy sanoa, että toki Valookin haluaa varmistua riittävästä tilaajamäärästä, ennen kuin kaivinkoneet ajetaan paikalle. Mutta sen jälkeen mahdollisuus valokuituun on kaikilla.

”Vastaan projektipäällikkönä kokonaisuuksista. Olen tilaajan roolissa urakoitsijoiden suuntaan, huolehdin sidosryhmistä ja luvitusten etenemisestä – ylipäänsä kaikesta, millä varmistetaan hankkeiden toteutuminen aikataulussa”, Nicke kuvaa vastuitaan. ”Eniten pidän Valoolla siitä, miten täällä on tartuttu härkää sarvista. Esimerkiksi niin, että me asennamme kaapelit 40 sentin syvyyteen kaikkialla, missä se on mahdollista. Matala-asennus on teknisesti parempi, nopeampi ja siistimpi kuin vanhanaikainen 70 sentin asennus. Se mahtuu paremmin, asfaltti pysyy ehjempänä ja on muutenkin moderni tapa toimia.”

Ennen siirtymistä Valoolle Nicke otti perin pohjin selvää siitä, mihin oli ryhtymässä. Kun on ”kaksi lasta, vaimo, koira ja asuntovelkaa Lohjalla”, ei työpaikan vaihtoa halua tehdä kevein perustein. ”Kävin useita keskusteluja ennen päätöksentekoa”, mies kertoo. ”Mutta sitten ymmärsin, miten isojen asioiden ympärillä Valoo liikkuu. Vahva tausta ja luja perusta pääomasijoituksineen tarkoittaa, että meillä on mahdollisuus tehdä tästä huipputuote suomalaisille.”

”Olen aina pitänyt haasteista. Enkä ole pelännyt kertoa omaa näkemystäni”, Nicke painottaa. ”Ja haasteita meillä on vielä edessämme, mutta ne voitetaan. Kun pidetään rohkeus korkealla ja ollaan edelleen ennakkoluulottomia, tästä tulee todella hyvä juttu. En tiedä varmaksi, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tässä projektissa haluan ehdottomasti olla mukana.”

Nicke henkilökuva.

 ”Ymmärsin, miten isojen asioiden ympärillä Valoo liikkuu. Vahva tausta ja luja perusta pääomasijoituksineen tarkoittaa, että meillä on mahdollisuus tehdä tästä huipputuote suomalaisille.”

 

Ja se golf… niin siinä tosiaan kävi, että Valoon golf-kuningas ensi kesään saakka on Nicke Fromholz. Eikä hän kuulemma kehno ole myöskään salibandyssa. Milloin Valoon firmajoukkue alkaa ottaa mittaa kilpailijoista?