Ura Valoolla, Maarit.

”Lähde sinä tyttö kahville”, sanoi opettaja ja antoi viisi markkaa

Muisto opiskeluvuosilta irrottaa heleän naurun Maarit Yli-Kiikasta, vaikka aikanaan tilanne ei juuri hymyilyttänyt. Teknillisen oppilaitoksen vuosikurssin ainoa nainen sai opettajalta kahvirahan käytettäväksi sillä aikaa, ”kun me miehet tehdään täällä töitä.”

Nykyään Valoon Customer process -tiimiä vetävä Maarit voi nauraa muistolle senkin vuoksi, että samaa ei ole tapahtunut hänen työurallaan missään vaiheessa. ”Olen tehnyt töitä atk-suunnittelijana ja koodarina sekä toiminut esihenkilöinä erilaisissa tiimeissä”, Maarit kertoo. Mukaan mahtuu vastuita ohjelmistokehityksestä, asiakaspalvelusta ja toimitusprosesseista. ”Sukupuoli ei ole koskaan asettanut rajoja missään. Osaaminen on ratkaissut.”

Teknologia-alalla ei ole mitenkään tavatonta, että yrityskauppojen myötä työnantaja saattaa vaihtua moneen kertaan, vaikka työnkuva pysyy samana. Toisaalta muutos tarjoaa aina myös mahdollisuuden kehittymiseen. ”Olen ollut monta kertaa rakentamassa jotain kokonaan uutta ja se on ihan parasta”, Maarit sanoo. ”Ja sitä olen päässyt tekemään myös Valoolla.”

”Miten päätin hakea Valoolle”, Maarit vastaa kysymykseen kysymyksellä ja päästää taas iloisen naurun. ”Osaamistani tarvittiin ja minut houkuteltiin tänne”, hän tunnustaa hilpeästi. ”Entinen kollega kertoi lounaalla, että minulle olisi paikka täällä. Ja niin olikin!”

Tässä talossa on sellainen tekemisen kulttuuri, että tukea sekä saadaan että annetaan, ja ympärillä on kaiken aikaa huippujengi. Meininki on ihan uskomaton!

Maaritin ensimmäiset tehtävät Valoolla liittyivät toimintamallien, prosessien ja järjestelmien kehittämiseen. ”Isot vastuut, hyvät työkalut, mahtavasti tukea ympärillä”, hän kuvaa starttia. ”Tässä talossa on sellainen tekemisen kulttuuri, että tukea sekä saadaan että annetaan, ja ympärillä on kaiken aikaa huippujengi. Meininki on ihan uskomaton!”

Myös tästä eteenpäin oman osaamisen kehittäminen on keskeinen osa Maaritin elämää. ”Haluan jatkuvasti oppia uutta sekä työssä että vapaa-ajalla”, hän sanoo. ”Pari vuotta sitten suoritin ylemmän amk-tutkinnon, ja nyt olen hankkimassa opettajan pätevyyttä. Lisäksi kuulun AKK:n Karting-lajiryhmään, jossa mietimme muun muassa uudistuksia tulevan kauden sarjasääntöihin.”

Tekemistä siis riittää joka suuntaan. Ja teknillisen oppilaitoksen kahviraha muuttui lopulta stipendiksi, joka myönnettiin vain yhdelle vuosikurssin opiskelijalle. Maaritille.

 

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.