Oulun Lippo lupaa nousta Superpesikseen.

Oulun Lippo lupaa nousta Superpesikseen

”Nousemme Superpesikseen ennemmin tai myöhemmin”, arvioi Lipon puuhamies ja Raksilan Likat ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Vesa-Pekka Kiiskinen. ”Me teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että Lipon tyttöjunioreilla olisi mahdollisuus kasvaa joukkueessa, joka tarjoaa mahdollisuuden pelata huippupesistä korkeimmalla sarjatasolla.”

Muutaman haastavan vuoden jälkeen Lipolla on suunta kirkkaasti ylöspäin. ”Meillä on yli 400 junioripelaajaa ja laadukas seuratoiminta tukee pelaajien kehittymistä ammattimaisella otteella”, Kiiskinen kertoo. ”Oulussa liikkumisen tuki lähtee jo alakoulun liikuntaluokilta, joilla voi harrastaa pesäpallon lisäksi jääkiekkoa ja voimistelua. Jatkoa löytyy liikuntapainotteisesta yläkoulusta sekä Kastellin urheilulukiosta, jossa tälläkin hetkellä osa meidän naisjoukkueemme pelaajista opiskelee.”

Tässä jutussa puhutaan nyt pelkästään Lipon tyttö- ja naispelaajista, vaikka toki miestenkin puolella säpinää löytyy. Mutta kerrotaan siitä toisaalla. ”Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja on jossain sanonut, että pesäpallo on Suomen tasa-arvoisin peli, ja se pitää kyllä paikkansa”, arvioi Kiiskinen. ”Harrastajamäärissä sukupuolten jakautuminen menee täysin tasan, ja sama koskee myös lajin saamaa mediatilaa. Naisten ja miesten ottelut kiinnostavat lukijoita yhtä paljon.”

Valokuituyhtiö Valoon liiketoimintapäällikkö Lasse Rytkönen pitää tasa-arvoa hyvin keskeisenä tekijänä kaikessa nuorten liikuntatoiminnassa. ”Tärkeä, ellei tärkein asia”, Rytkönen sanoo. ”Ihmisten välistä tasa-arvoa kannattavan elämänasenteen rakentaminen lähtee juuri lapsista, ja urheiluseurojen merkitys kotikasvatuksen tukena on äärimmäisen merkittävä. Ja sitä haluamme tukea yhtiönä tukea.”

Vesa-Pekka Kiiskisen mukaan yritykset ovat lähteneet mielellään tukemaan junioriurheilua. ”Kyllä tämän työn merkitys nähdään yrityksissä kirkkaana”, hän sanoo. ”Juniorien kasvattaminen on pitkäjänteistä työtä, minkä me onneksi osaamme. Me luomme joka treenissä, joka pelissä uutta oululaista asennetta olemalla rohkeita, yllätyksellisiä ja yritteliäitä. Täältä tullaan, Superpesis!”

Valoon ja Oulun Lipon välinen yhteistyösopimus kattaa kaksivuotisella kaudella D-ikäisten Oulun Suurileirin tuen kesällä 2024 ja Lipon Pesiskoulun tuen kesällä 2025.

Lisätietoja:

Valoo: Lasse Rytkönen, p. 050 3236 092, lasse.rytkonen@valoo.fi
Oulun Lippo: Vesa-Pekka Kiiskinen, p. 050 310 4891, vesa-pekka.kiiskinen@outlook.com

 

Asutko Valoon valokuidun alueella?
Tarkista valokuidun saatavuus

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.