Kun taivas löi tulta Masto Cupissa.

Kun taivas löi tulta Masto Cupissa

”Suurten sateiden vuoksi ensimmäinen Masto Cup jouduttiin pelaamaan loppuun hiekkakentillä, nurmikenttien sulkeutuessa. Lisäksi vanhimmassa ikäluokassa loppuottelu jouduttiin keskeyttämään sateen vuoksi ja paremmuus ratkaistiin arvalla.

Näin dramaattisesti päättyi lahtelaisten oma junioriturnaus kaksikymmentä vuotta sitten.

”Totta, silloin oli kuulemma mahtavat ukkoset”, myöntää Masto Cupin nykyinen kilpailupäällikkö Sami Kollanus. ”Itse en ollut silloin järjestämässä tapahtumaa, mutta tarinat elävät.”

Paljon tarinoita on syntynyt kahden vuosikymmenen aikana, kun junnujoukkueet ovat ottaneen yhteen Lahden, Pajulahden ja Vierumäen kentillä. ”Hienoista kokemuksista syntyy tarinoita, ja niiden vuoksi me tänäkin vuonna turnauksen järjestämme”, Kollanus kertoo. ”Masto Cupin erityispiirre ovat harrastesarjat 10-13-vuotiaille pelaajille, sillä heille löytyy turnauksia Suomesta hyvin vähän.” Järjestävällä seuralla, eli FC Kuusysillä on omat harrasteryhmät, joten myös niissä pelaaville junioreille halutaan tarjota mahdollisuus päästä nauttimaan turnaustunnelmasta.

Varsinaisia kilpasarjoja Masto Cupista löytyy 8-vuotiaista ylöspäin aina 15-vuotiaisiin saakka. Joukkueita on tänä vuonna mukana vajaat parisataa, ja yhteensä tapahtuma liikuttaa yli kahta ja puolta tuhatta ihmistä.

”Meille tärkeintä on saada aikaa kiva turnausfiilis. Masto Cupiin tullaan viihtymään ja nauttimaan pelaamisesta, ja sen eteen teemme töitä”, Sami Kollanus sanoo. ”Samalla teemme työtä lahtelaisen jalkapalloilun eteen. Tässä kaupungissa tapahtuu jännittäviä asioita jalkapallon ympärillä.”

Valokuituyhtiö Valoo on mukana tukemassa elokuun alussa järjestettävää Masto Cupia. ”Kesäiset jalkapalloturnaukset ovat mahtavia tapahtumia ja niiden merkitys lapsille ja nuorille on todella iso”, sanoo yhtiön liiketoimintapäällikkö Lasse Rytkönen. ”Siksi arvostamme näitä kumppanuuksia korkealle. Ja kuten olen aiemmin sanonut esimerkiksi Varsinais-Suomen suhteen, niin täällä pätee sama. Lahti lähialueineen tulee olemaan Valoon vahva kasvualue tulevina vuosina. Peli on jo käynnissä ja joukkueet kentällä. Meillä on vahva tiimi, noudatamme sääntöjä ja vastustajan verkko heiluu.”

Lisätietoja:
Valoo: liiketoimintapäällikkö Lasse Rytkönen, p. 050 3236 092, lasse.rytkonen@valoo.fi
Masto Cup: kilpailupäällikkö Sami Kollanus, p. 040 1684 699, sami.kollanus@fckuusysi.fi 


Asutko Valoon valokuidun alueella? 

Tarkista valokuidun saatavuus

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.