Valoo PoriCupin kanssa yhteistyöhön.

Onko Pori Suomen jalkapallopääkaupunki?

Suomen kansallispeli on pesäpallo ja kansainvälisesti joukkuelajeissa olemme vahvimpia jääkiekossa, mutta harrastajamääriltään maamme ylivoimaisesti suosituin laji on jalkapallo. Tätä voi pitää jopa jonkinlaisena yllätyksenä, kun ottaa huomioon ilmaston haasteet vaakasuorine räntäsateineen sekä lyhyen, vähälumisen kesämme.

Mutta mikä on Suomen jalkapallopääkaupunki? Yle asetteli tuota kruunua muutama vuosi sitten Kuopiolle, kun KuPS:n edustusjoukkueet sekä naisten että miesten puolella keräsivät mainetta ja mitaleita. Savolaiset tarttuivat heille heitettyyn arvonimeen suurella innolla, mutta kuten tunnettua, Savossa ollaan harvoin tosissaan, kun itseä kehutaan.

Joten vakavasti pohtien, missä on Suomen jalkapallopääkaupunki? Tällä hetkellä vahva ehdokas on Pori, jos katsotaan harrastajamääriä suhteutettuna kaupungin väkilukuun, otetaan huomioon junnujalkapallon hurja vetovoima sekä Porin lähikuntien elinvoimaiset jalkapalloseurat.

Tänä vuonna perinteinen Pori Cup kokoaan ennätysmäärän juniorijoukkueita heinäkuussa järjestettävään turnaukseen. ”Viime vuoteen verrattuna joukkuemäärä lähes tuplaantuu”, kertoo turnausjohtaja Rasmus Jokinen. ”Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut yli 230 joukkuetta, mutta määrä päivittyy kesäkuun loppuun asti. Olemme erittäin tyytyväisiä tapahtuman suosioon.”

Osallistujamäärä ei ole kasvanut sattumalta, sillä Jokisen mukaan tapahtuman markkinointiin päätettiin tänä vuonna panostaa selvästi aiempaa enemmän. ”Otimme myös aiempaa aktiivisemman roolin yritysten suuntaan”, Jokinen sanoo. ”Mutta aina voisi tehdä enemmän.”

Pori Cup vetää kesäiseen kaupunkiin tuhansia vieraita, ja sosiaalisen media kautta turnauksen näkyvyys kasvaa todella suuriin lukuihin. ”Yrityksille on tarjolla hyvä potentiaali näkyä ja tukea nuorten liikkumista erittäin positiivisella tavalla”, Rasmus Jokinen arvioi. ”Ja vaikka kyseessä on turnaus, meidän päätavoitteemme ei ole kilpailemisessa vaan siinä, että mahdollisimman moni perhe pääsisi viettämään kivan ja ikimuistoisen viikonlopun jalkapallon parissa.”

Valokuituyhtiö Valoon liiketoimintapäällikkö Lasse Rytkönen ei uskalla varauksetta nimetä Poria Suomen jalkapallopääkaupungiksi. ”Toki kaupungissa on Pori Cup, FC Jazz ja Musan Salama, mutta täytyy muistaa, että savolaiset ovat lupsakkuudestaan huolimatta herkkiä pahastumaan”, Rytkönen pohtii diplomaattisesti. ”Joten ehkä sanoisin, että Pori on vahva ehdokas Suomen juniorijalkapalloilun pääkaupungiksi.”

Valoo on tänä vuonna yksi Pori Cupin pääyhteistyökumppaneista. ”Me tuemme myös savolaista nuorisoliikuntaa”, Rytkönen muistuttaa.

Lisätietoja:

Valoo: liiketoimintapäällikkö Lasse Rytkönen, p. 050 3236 092, lasse.rytkonen@valoo.fi
Pori Cup: turnausjohtaja Rasmus Jokinen, rasmus.jokinen@fcjazz.com

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.