Ura Valoolla _ Minna-Myllyniemi

Tulepas nopeasti, täällä tarvitaan tuotepäällikköä!

Kun Valoon organisaatiota alettiin toden teolla pystyttää reilut kaksi vuotta sitten, oli kaikesta ensin vähän pulaa, paitsi tekemisen innosta.

”Esimerkiksi tuotepäällikkö puuttui”, nauraa Minna Myllyniemi, jonka nykyinen tehtävänimike on product management lead. ”Kun minut tänne hälytettiin, titteli oli aluksi product manager, se lead tuli vasta myöhemmin.”

Minna oli yhtiön yhdestoista työntekijä, ja hän sai vastuulleen vähän kaikkea. Heti aluksi hänelle annettiin tehtäväksi perustaa Valoolle asiakaspalvelu. ”Onko väliä, mihin kaupunkiin”, Minna oli kysynyt. ”Ei ole väliä”, tuli vastaus. ”No sitten se tehdään Seinäjoelle”, vastasi Minna ja laittoi aspan pystyyn. ”Kiersin Rustat ja Jyskit ja hankin huonekalut sekä muut tykötarpeet. Siinä kertyi hyvää kokemusta, sillä sen jälkeen tein saman vielä kahdesti!”

Valoon asiakaspalvelu toimii nykyään 600 neliön tiloissa aivan Seinäjoen keskustassa. ”Meillä on täällä ihan mahtava ympäristö”, Minna iloitsee. ”Olen saanut todella vapaasti tehdä ja toteuttaa sellaiset tilat, jossa kaikki viihtyvät.”

Minna päätyi alun perin puhelinyhtiön hommiin ja telealalle vuosituhannen alussa tiukan, kolmivaiheisen haastattelurutistuksen jälkeen. ”Siellä oli 200 hakijaa, vain minut otettiin. Piti puhua ruotsia ja kytkeä kymmenessä minuutissa digiboksi telkkariin. Olihan se jännää ja hauskaa”, Minna muistelee.

”Mutta selvisin siitäkin! Puskin läpi ja minua ruvettiin kunnioittamaan, mutta ei se ilmaiseksi tullut. Kyllä se piti ansaita.”

Minna_uravalookuva2

Puhelinyhtiössä Minna joutui uutena tuotepäällikkönä tiukkaan tilanteeseen, kun koulutustilaisuuteen pamahti yhdellä kertaa iso sali täyteen puhelinasentajia. ”Siinä minä sitten aloin heille opettaa nettiliittymien ja laitteiden myymistä ja asiakaspalvelunäkökulmaa”, Minna kertoo huvittuneena. ”Mutta selvisin siitäkin! Puskin läpi ja minua ruvettiin kunnioittamaan, mutta ei se ilmaiseksi tullut. Kyllä se piti ansaita.”

Nyt Minnan vastuulla on Valoon koko tuoteportfolio. ”Infratuotteet, laajakaistatuotteet, lisäpalvelut – ihan kaikki. Meillä on upea tiimi ja työyhteisö. Joukossa on paljon vanhoja työkavereita – ja meno vaan paranee! On hienoa saada rakentaa jotain kokonaan uutta tähän maahan.”

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.