Keltapaitainen tyttö istuu lattialla muuttolaatikoiden keskellä kädet ylhäällä.

Valokuituliittymä ilmaiseksi – miten ihmeessä?

“Ilmainen valokuituliittymä?”

Epäusko on luonnollinen ensireaktio, kun on tottunut valokuituliittymän maksavan tuhansia euroja. Tuntuu mahdottomalta, että joku voi myydä sen näin edullisesti.  
 
Totta se kuitenkin on. Sopimuksessamme ei ole edes pienellä printattuja piilokustannuksia tai pykälää, joka pakottaa sinut kanssamme naimisiin loppuiäksi.  
 
Miten on mahdollista, että voimme myydä samaa valokuitua kuin muut, mutta näin halvalla? 
 
Syy on lopulta perin yksinkertainen: katamme rakentamisen kustannukset keventämällä myynnin kustannuksia.
 

Valokuituliittymän myyminen perinteisellä mallilla on kallista sekä kuluttajalle että meille

Jo yhden valokuituliittymän myymiseen perinteisellä mallilla kuluu järjetön määrä aikaa ja vaivaa. Ei ole helppoa vakuuttaa kuluttajaa siitä, että hänen kannattaa investoida kuukauden tai parin nettopalkan verran hyödykkeeseen, jonka hän on tottunut saamaan muutamalla kympillä kuussa – olkoonkin, että valokuituliittymä pyyhkii reilussa vertailussa mobiiliyhteyksillä lattiaa. 
 
Ensin asiakkaalle myydään valokuitu korkealla hinnalla, ja myyntiprosessin aikana myös yrityksen kulut juoksevat koko ajan. Niin asiakaspalvelu, hallinto kuin markkinointikin sulattavat tilin saldoa tasaiseen tahtiin. Työntekijöiden palkat eivät ole ihan pieni menoerä etenkään silloin, jos liikevaihto jää vaatimattomaksi. Yrityksen on saatava asiakkaita.
 
Nämä kaikki ovat myynnin kustannuksia, ja perinteisessä mallissa ne ovat käsittämättömän korkeat suhteessa tehtyjen kauppojen määrään.
 

Rakennuspäätösten tekeminen ei käy sormia napsauttamalla

Ongelmat eivät lopu edes siihen, kun asiakas on saatu vihdoin vakuutettua valokuidun ylivoimaisuudesta. Myyntivaiheessa ei nimittäin vielä edes tiedetä, saadaanko liittymää koskaan rakennettua. Valokuidun runkoverkkoahan ei lähdetä kaivamaan alueelle ennen kuin alueella on tarpeeksi suuri määrä ostajia kattamaan rakentamisen kustannukset. 
 
Surkeimmassa tapauksessa asuinalueella saatetaan myydä valokuituliittymiä linjat kuumina pari vuottakin, ja lopputulemana voi silti olla se, ettei riittävää peittoa saavutettu. Liittymäänsä vuosia odottaneet asiakkaat eivät varsinaisesti ainakaan ilahdu kuullessaan, että koko projekti lopetetaan. 
 
Voit valitettavasti lukea tällaisia kokemuksia lähes minkä tahansa valokuitufirman sosiaalisen median julkaisuista – tai oikeammin niiden kommenttikentistä. Tämä tuska on toimialan yhteisesti jakama.
 
Mekin kokeilimme ensin perinteistä taktiikkaa. Myynnin kustannukset nousivat taivaisiin, mutta silti oli siinä ja siinä, että saimme riittävästi asiakkaita, jotta meidän kannatti aloittaa uuden alueen rakentaminen.
 
Jotain täytyisi tehdä toisin.
 

Ratkaisu on nopeuttaa prosessia

Tarjoamme kampanjana kaikille tietyn alueen asukkaille valokuituliittymä ilmaiseksi.
 
Asiakkaan kynnys hankkia liittymä madaltuu olemattomiin, jolloin myynnin kustannukset saadaan painettua melkein nollaan. Katamme näin rakentamisen kustannukset myynnin kustannuksista säästyneillä rahoilla.  
 
Testasimme uutta mallia ensimmäisen kerran syksyllä 2021 muutamalla valitulla pilottialueella. Tulokset näkyivät jo ensimmäisten päivien aikana, ja ne olivat huikeita. Myimme vajaassa kuukaudessa yhtä monta liittymää kuin aiemman kahden vuoden aikana yhteensä. Kukaan muu ei ole pystynyt tällaiseen koko Suomessa. Siitä tiesimme varmasti, että tämä on oikea tapa toimia.
 

Miten Valoo tästä hyötyy?

Markkinointimme keskittyy luonnollisesti tällä hetkellä valokuituverkkojen rakentamiseen ja valokuituliittymien käyttöönottoon, mutta on hyvä tiedostaa, ettei rakentaminen ole Valoon ydintoimintaa.
 
Meillä on omanlaisemme tapa tehdä bisnestä, sillä tavoittelemme 100 vuoden asiakkuuksia. Kun kuituverkko on maassa, on meidän tehtävämme pitää asiakkaat tyytyväisinä ajasta ikuisuuteen.
 
Tulevaisuus onkin luonnollisesti Valoolle sitä valoisampi, mitä enemmän meillä on tyytyväisiä asiakkaita. Voimme sanoa rehellisesti, että kaikki voittavat, kun valokuituverkko saadaan rakennettua
 
  1. nopeasti,
  2. laajalle alueelle ja
  3. edullisesti.
Todellakin: miksi myydä kalliilla harvoille, kun voi myydä halvalla monille?

Tarkista saatavuus kotiisi

Tilaa valokuituliittymä ennen alueesi rakentamisurakan valmistumista ja hyödynnät ennakkotilaajan hinnat.

Maksat vain netistä valitsemasi nopeuden mukaan.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.