Talvinen tähtimaisema ja taustalla omakotitalo, josta valoa näkyy ikkunoista.

Valokuitu säästää rahaa, luontoa ja hermoja

Valokuidulla on muitakin loistavia ominaisuuksia kuin nopeus ja toimintavarmuus. Voit nimittäin säästää valokuidun avulla rahaa, luontoa ja hermojakin. Valokuituliittymä myös nostaa kotisi arvoa pysyvästi.
 

Valokuitu säästää rahaa

Surffaamme toki netissä muuallakin, mutta suurin osa datankäytöstä keskittyy kotiin, jossa käytämme suoratoistopalveluita, pelaamme online-pelejä, lataamme suuria tiedostoja tai käytämme muita vaativia verkkopalveluita. On siis selvää, että tarvitsemme kotona nopeamman nettiliittymän, kuin liikkeellä ollessamme.
 
Siitä huolimatta suurella osalla meistä on puhelimessaan rajaton datapaketti ja nopein mahdollinen mobiililiittymä ja kotona 4G tai kuparikaapeli. Kodin kiinteän netin on totuttu olevan hidas ja epävarma, mutta silti pakollinen osa kotitalouden kustannuksia.
 
Valokuitu kääntää tilanteen päälaelleen.
 
Kun kotona on toimintavarma ja salamannopea valokuituyhteys, ei puhelimissa ja muissa älylaitteissa välttämättä tarvita enää suuria datapaketteja. Mobiililaitteet kun ovat kotona langattomasti valokuituyhteyden päässä. Nelihenkinen perhe säästää helposti satoja euroja vuodessa vaihtamalla liittymät kevyempiin.
 

Valokuitu säästää luontoa

Valokuitu on edullisuutensa lisäksi myös ympäristöystävällinen valinta. Ekologisuuteen vaikuttaa varsinkin kaksi seikkaa: 
 
  1. 5G-tukiasemat käyttävät tuhottomasti enemmän energiaa kuin valokuitu.
  2. Valokuituverkko kestää kerran rakennettuna käyttöä 100 vuotta siinä, missä mobiiliverkkoja uusitaan muutaman vuoden välein.
Ensimmäinen kohta on selkeä. Langattoman verkon ylläpitäminen vie valtavasti energiaa, ja Suomessa tilannetta pahentaa se, että moni meistä on täysin riippuvainen mobiiliyhteyksistä. Langaton verkko on kuin alati paheneva luonnonmullistus, jonka aiheuttamat tuhot kasvavat hurjaa vauhtia. Valokuitu kuluttaa puolestaan vain noin 7,7 % energiasta verrattuna 5G:n.
 
Valokuituverkko säästää ympäristöä myös siksi, että se toimii kerran asennettuna jopa 100 vuotta.
 
Vaikka totuttelemme vasta 5G-verkkoon ja käytämme edelleen 4G-verkkoa, 6G-tekniikkaa kehitetään jo vauhdilla. Jatkuva kehittäminen, rakentaminen ja uudistaminen kuluttaa maapallon rajallisia resursseja turhaan, kun pitkäaikainen ratkaisukin on jo olemassa.
 

Valokuitu säästää hermoja

Valokuitu ei pätki, eikä hidastele. Valokuitu on luotettava ja toimintavarma, se kestää sääolosuhteita ja mahdollistaa suuremman datanopeuden vähentäen ruuhkautumisen riskiä.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.