Kihelmöivän jännittävä työpaikka – Jarin uratarina Valoolla

”Hetkeäkään en ole katunut”, puuskahtaa Nokialta Valoolle alkuvuonna 2023 siirtynyt Head of Network Jari Pentinmäki. ”Täällä on niin kiehtovat hommat menossa.”

Ja niin todella onkin: Jari on tiimeineen vastuussa koko maan kattavan valokuiturunkoverkon arkkitehtuurista ja designista. Verkko on suunniteltava sellaiseksi, että Valoon kymmenien tuhansien asiakkaiden valokuituyhteys toimii ongelmitta kaikissa tilanteissa. ”Lähtökohtaisesti verkon designin tulisi estää vikatilanteet. Mutta samalla on ennakoitava tilanne, jossa runkoverkko vaurioituu vaikkapa jonkin ulkopuolisen tekijän vuoksi, ja varmistettava vaihtoehtoiset yhteydet”, Jari kertoo.

Tilannetta voi verrata Fingridin vastuulla olevan sähkönjakelun runkoverkkoon ja sen häiriösietoisuuteen, joka nousi esille viime talven huoltovarmuuskeskustelussa. Julkisuudessa on väläytelty datayhteyksiä mahdollisten kyberhyökkäysten kohteena, eivätkä tällaiset uhkakuvat ole ikävä kyllä lainkaan liioiteltuja tämänhetkisessä maailmantilanteessa.

”Toki työhöni kuuluu muutakin kuin kauhuskenaarioiden rakentelua. Operaattoriverkko on kompleksinen kokonaisuus, ja on kiehtovaa olla rakentamassa sitä puhtaalta pöydältä. Saan olla luomassa oman, pätevän tiimin kanssa juuri sellaisia palveluita, joita asiakas tarvitsee”, Jari kuvailee. ”Olen ollut ennen Nokiaa töissä isoilla operaattoreilla, ja esimerkiksi Elisalla olin mukana kehittämässä runkoverkkoa ja palveluarkkitehtuuria. Mutta työhistoriaani mahtuu monen muun homman lisäksi teknistä asiakaspalvelua – olen nähnyt sen tuskan, mitä asiakkaat kokevat, jos palvelu ei neuvoista huolimatta toimi.”

Valoo otti alkuvuodesta omalle vastuulleen valokuituasiakkaille tarjottavat internetpalvelut. Kun Valoon verkko avataan kilpailulle, on Jarin tiimi avainroolissa sen suhteen, että asiakkaat tilaavat jatkossakin palvelunsa Valoolta, eivätkä vaihda kilpailijalle. ”Tämä on kutkuttava tilanne”, myöntää Jari. ”Tavallaan koko Valoon bisnes on meidän harteillamme. Kyllä se kannustaa tekemään mahdollisimman hyvää työtä.”

Jari asuu perheineen Seinäjoella. Opinnot veivät hänet aikoinaan Jyväskylään, jossa hän jo opiskelujen aikana aloitti työuransa. Kotiseudulla olivat kuitenkin suku ja ystävät, joten sinne oli hyvä palata, kun aika koitti. Vapaa-ajallaan Jari harrastaa salibandya ja polkujuoksua – tulevana kesänä ohjelmassa on Karhunkierroksen polkujuoksu. ”Hyvää vastapainoa suunnittelutyölle”, Jari tuumaa. ”Teitä pitkin en tykkää juosta.”

Jarin henkilökuva.

”Juuri nyt on aika hyvä tilanne. Ympärilläni on vauhdikas ja ketterä organisaatio, jossa on vapaa työkulttuuri. Olen tullut oikeaan paikkaan.”

 

Kun ei juokse tietä pitkin, voi löytää jotain uutta. ”Välillä täytyy pysähtyä miettimään, mitä haluaa isona tehdä”, Jari pohtii. ”Juuri nyt on aika hyvä tilanne. Ympärilläni on vauhdikas ja ketterä organisaatio, jossa on vapaa työkulttuuri. Olen tullut oikeaan paikkaan.”

Tarkista saatavuus kotiisi

Tilaa valokuituliittymä ennen alueesi rakentamisurakan valmistumista ja hyödynnät ennakkotilaajan hinnat.

Maksat vain netistä valitsemasi nopeuden mukaan.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.