Valoo kantaa suurta vastuuta ilmastonmuutoksen torjunnassa

Tuorein IPCC:n ilmastonmuutosraportti on hälyttävä, vaikka toisaalta se kertoo: toivoa on. Mutta toimenpiteiden muutoksen torjumiseksi on oltava jo käynnissä, ja esimerkiksi jatkuvasti kasvavan tiedonsiirron ilmastovaikutukset eivät ole vähäpätöinen tekijä tässä yhtälössä.

Valokuituyhtiö Valoo seuraa vastuullaan olevaa digitaalisen infrastruktuurin hiilijalanjälkeä vuosittaisessa vastuullisuusselvityksessään. Yhtiön laskelmissa valokuidun elinkaari määritellään sadaksi vuodeksi, sillä teknisenä ratkaisuna valokuitu ei vanhene, ja kuituverkon päästöt putoavat nollaan sen rakentamisen jälkeen.

”Jokaisen yhtiön on tänä päivänä tiedostettava ympäristövastuunsa, joka kattaa sekä sisäisen että ulkoisen toiminnan. Koko henkilöstömme on saanut osallistua selvitykseen, jonka tarkoituksena on tunnistaa merkityksellisiä ja vaikuttavia tekoja yhtiömme toiminnassa”, Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna kertoo. ”Vastuullisuusselvityksen tulosten avulla pystymme ohjaamaan sekä omaa että kumppaniemme toimintaa. Käytämme selvityksen mittareita myös tulevien kumppaneiden valinnassa. Olemme jatkossakin vastuullinen vaikuttaja koko yhteiskunnassa.”

IPCC:n raportin valossa erityisen hälyttävää on 5G-teknologioiden valtavaksi arvioitu energiankulutus. Aalto-yliopiston tutkimuksessa on laskettu, että yhden 4K-elokuva katsominen mobiiliverkon yli vie saman verran energiaa kuin sähkösaunan lämmittäminen. ”Tämä on hyvin huolestuttava tieto, ja toivon, että asiasta saadaan pikaisesti lisää dataa. Joka tapauksessa me tiedämme, että valokuitu on ylivoimaisesti energiapihein tiedonsiirron teknologia – sen osuus keskivertokotitalouden vuosipäästöistä on puolen promillen luokkaa”, sanoo Linna.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.



Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.