Vanhempi pariskunta istumassa sohvalla tabletti ja kaukosäädin käsissään.

Jokainen tarvitsee valokuituyhteyden

Valokuitu on toimintavarma, nopea, ekologisesti kestävä ja kustannustehokas tapa päästä nettiin. Toimiva ja luotettava internetyhteys on yhtä tärkeää sujuvalle arjelle kuin vesi, sähkö ja lämmitys.  
 
Mobiiliverkot, kuten 4G tai 5G, häviävät valokuidulle kaikilla mittareilla mitattuina. 5G-verkkoa ei edes olisi olemassa ilman valokuitua, sillä nettiyhteys tuodaan 5G-tukiasemiin ja mastoihin valokuitua pitkin. 
 
Valokuitu on ainoa oikea valinta kodin tai työpaikan kiinteäksi nettiliittymäksi. 5G sopii puolestaan sellaiselle, joka käyttää runsaasti dataa liikkeellä ollessaan.

Valokuitu loistaa kaikilla mittareilla

  • Valokuitu toimii aina luvatulla (huippu)nopeudella 
  • Valokuitu ei välitä sääilmiöistä tai kuormitu naapurin netinkäytöstä 
  • Valokuituverkon kapasiteettia voidaan nostaa rajattomasti ilman remontteja 
  • Valokuitu toimii jopa 100 vuotta 
  • Valokuituliittymä nostaa kiinteistön arvoa 
  • Valokuitu on ystävällinen niin ympäristölle kuin lompakolle 

Verkossa liikkuvan datan määrä kasvaa lähes eksponentiaalisesti. Siksi kupariverkkojen ja myös mobiiliverkkojen tiedonsiirtokapasiteetti tulee täyteen todella nopeasti. Internetistä on tullut samanlainen näkymätön perushyödyke kuin sähköstä. 

Hankkimalla kotiisi valokuidun ostat välttämättömyyshyödykkeen, joka pitää kotisi tietoliikenneinfrastruktuurin ajan tasalla jopa seuraavat sata vuotta.

Jos valokuitu on ylivoimainen, miksi liittymiä on Suomessa vähän?

Valokuituverkon nopeampaa laajenemista on hidastanut kaksi asiaa:

  1. Suomen nettioperaattorit ovat keskittyneet markkinoimaan mobiiliverkkoja ja pitäneet valokuituverkon tietoisesti marginaalissa. 
  2. Valokuitu on ollut vielä aivan lähimenneisyydessä kalliimpi vaihtoehto kuin mobiililiittymä.

Valoo perustettiin sinua varten

Perustimme Valoon poistaaksemme edellä mainitut ongelmat. Me kaikki ansaitsemme kotiin ja työpaikalle paremman netin, jonka elinkaari on jopa sata vuotta.

Valoo rakentaa vuonna 2023 valokuituliittymän yli 60 000 suomalaiseen kotiin – ja tulevina vuosina paljon useampiin, yhteensä yli 300 000 kotiin. Rakennamme moderneilla tekniikoilla vähäpäästöisintä tiedonsiirtoverkkoa, minkä vuoksi pystymme tarjoamaan itse liittymän täysin ilmaiseksi. Valoon valokuidun nettiyhteyden maksuista voit lukea enemmän täältä.

Lisäksi verkkomme on suunniteltu ja rakennettu puhtaasti valokuitupalvelujen tuottamiseen. Tuotamme itse olennaisimmat palvelut eli verkon hallinnan ja operoinnin. Toimintamallissamme ei ole ylimääräisiä välikäsiä aiheuttamassa lisäkuluja, ja verkostamme tulee täysin avoin, mikä varmistaa sen, että loppukäyttäjien hinnoittelu on aina kohdallaan.

Meidän filosofiamme on, että valokuitu kuuluu kaikille. Vain jos et käytä nettiä ja asut purkutuomion partaalla olevassa kiinteistössä, jonka tontti on niin huonossa kunnossa, ettei sillä ole minkäänlaista myyntiarvoa, ei sinun kannata ottaa valokuitua.

Suomi on nettiyhteyksien outolintu

Suomessa keskustelu nettiyhteyksistä pyörii pääasiassa mobiililiittymien ympärillä. Meillä on maailman laajin mobiiliverkko, ja olemme tottuneet rajattomaan mobiilidatan käyttöön niin, että pidämme sitä itsestäänselvyytenä. Maailmalla ei näin ole. 

Mobiiliverkon ilosanoma onkin peittänyt melkein kokonaan alleen keskustelun valokuidusta – siitäkin huolimatta, että valokuidun edut kiinteissä käyttöpaikoissa ovat kiistattomat. 

Olemme Pohjoismaiden musta lammas valokuituliittymien määrässä. Rakkaassa naapurissamme Ruotsissa on yksi maailman laajimmista kuituverkoista. Siellä valokuituyhteys on maan kotitalouksista jopa 93 % ulottuvilla, kun Suomessa vastaava luku on noin 40 %. Eikä mobiiliverkonkaan tila ole länsinaapurissamme mitenkään huono. Emme kai halua hävitä ruotsalaisille tässäkin? 

5G ei riitä

Tänään 5G-nettiyhteys voi vielä riittääkin, kun verkolla on vielä suhteellisen vähän käyttäjiä. Tilanne on kuitenkin muuttumassa ripeästi. 

Traficomin helmikuussa 2019 julkaistu artikkeli osoitti mobiilidatan käytön kasvavan Suomessa räjähdysmäisesti, eikä kasvuvauhti ole hidastumassa. Jo yli 70 %:a internetin yli liikkuvasta datasta on videota. Tällä hetkellä se on enimmäkseen HD-laatuista, mutta moni on jo alkanut tarjota myös 4K-laatuista videota. 4K-laadun vaatima datamäärä on nelinkertainen suhteessa HD-laatuiseen. Toisin sanoen yli 70 %:a tiedonsiirtomääristä nelinkertaistuu, kun lähetykset muuttuvat laajemmin 4K-laatuisiksi. 

Huomaathan, ettei sinun tarvitse 5G-verkon käyttäjänä olla itse videoiden suurkuluttaja. Riittää, että naapurisi on. Hän vie kaistan sinultakin.

Liity mukaan!

Liity mukaan Valoon valokuituvallankumoukseen ja tilaa liittymäsi nyt! Kun tilaat valokuituliittymän ennen rakentamisen aloittamista, avaus-, rakentamis- ja asennuskustannukset ovat 0 € (ovh. 2490 €) – maksat vain nettiyhteydestä valitsemasi nopeuden mukaan.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.