Tyyni merimaisema saaristossa.

Valokuituverkko on ekologinen valinta tulevaisuuden tiedonsiirtoon 

Toimiva ja luotettava internetyhteys on yhtä tärkeää sujuvalle arjelle kuin vesi, sähkö ja lämmitys.  Valokuitu on nopea, ekologisesti kestävä ja kustannustehokas tapa päästä nettiin. Tiedonsiirron määrän kasvu ja nykyisten verkkoinfrastruktuurien haasteet ovat synnyttäneet tarpeen kestävimmille vaihtoehdoille. Minkälaisia ekologisia etuja valokuituverkosta on? 

Parempi energiatehokkuus 

Valokuituverkko perustuu valonsäteiden lähettämiseen kuidun läpi, mikä tekee siitä erittäin energiatehokkaan tiedonsiirron menetelmän. Valokuituverkon energiankulutus on merkittävästi alhaisempi kuin perinteisten kuparipohjaisten kaapelien tai langattomien yhteyksien. Esimerkiksi langattomat verkot vaativat signaalin vahvistamista, joka kuluttaa huomattavan määrän energiaa. Valokuidussa signaali säilyy vahvana kuidun koko matkan ajan ilman vahvistamista, mikä vähentää energiankulutusta. 

Valokuituverkko kestää kerran rakennettuna käyttöä 100 vuotta 

Valokuitukaapelit ovat suunniteltu kestämään pitkään. Siinä missä mobiiliverkkoja uusitaan muutaman vuoden välein, valokuidun käyttöikä voi olla jopa 100 vuotta. Tämä vähentää tarvetta jatkuvasti uusia tai korjata verkkoinfrastruktuuria. Pitkäikäisyys vähentää elektronisen jätteen määrää ja säästää luonnonvaroja. 

Vähäiset häiriöt ja huoltotarpeet 

Valokuituverkot ovat vähemmän alttiita häiriöille, kuten sähkömagneettisille häiriöille tai sääolosuhteiden vaihteluille verrattuna perinteisiin kaapeliverkkoihin. Tämä vähentää huoltotarvetta ja korjausten määrää. Vähäisempi huoltotarve puolestaan vähentää työvoiman ja resurssien tarvetta, mikä on myös ekologisesti kestävämpää. 

Valokuituverkko kasvaa, sopeutuu ja laajentuu vastaamaan muuttuvia tarpeita ja vaatimuksia 

Valokuituverkko on erittäin skaalautuva ja pystyy vastaamaan kasvavaan tiedonsiirtotarpeeseen. Digitaalisen tiedon määrän kasvaessa jatkuvasti jo maahan kaivettu valokuituverkko kykenee tarjoamaan riittävän kapasiteetin ilman merkittäviä lisäinvestointeja tai verkon uudelleenrakentamista myös niissä huippunopeuksissa, jotka tulevaisuudessa on tarjolla. Tämä vähentää tarvetta jatkuvasti laajentaa verkkoinfrastruktuuria ja sen myötä myös ympäristövaikutuksia.  

Nykyinen tiedonsiirtokapasiteetti ei riitä mm. tuottamaan nykyistä kustannustehokkaampia sosiaali- ja terveyspalveluita. Valokuidun poikkeuksellinen etu onkin, että se mahdollistaa turvallisesti myös tulevaisuuden internetyhteyteen perustuvat palvelut. 

Vähentynyt hiilijalanjälki 

Valokuituverkko vähentää hiilijalanjälkeä useilla tavoilla. Sen energiatehokkuus vähentää suoranaisesti energiankulutusta ja siten myös kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi valokuituverkko mahdollistaa etätyön, videokonferenssit ja muut etäpalvelut, jotka voivat vähentää tarvetta fyysisille työmatkoille ja siten liikenteen aiheuttamia päästöjä. 

Liity mukaan Valoon valokuituvallankumoukseen 

Valokuituverkko on siis ekologinen valinta tulevaisuuden tiedonsiirrolle ja kannattava investointi. Sen energiatehokkuus, pitkäikäisyys, vähäiset häiriöt, skaalautuvuus ja vähentynyt hiilijalanjälki tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon ympäristötietoisille kuluttajille ja yrityksille.  

Investoimalla valokuituinfrastruktuuriin voimme rakentaa kestävän ja luotettavan tiedonsiirtoratkaisun, joka palvelee meitä pitkälle tulevaisuuteen. Liity nyt mukaan Valoon valokuituvallankumoukseen ja tilaa liittymäsi nyt! Kun tilaat valokuituliittymän ennen rakentamisen aloittamista, avaus-, rakentamis- ja asennuskustannukset ovat 0 € (ovh. 2490 €) – maksat vain nettiyhteydestä valitsemasi nopeuden mukaan.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.