Takaisin listaukseen

Vastuullisen valokuitukaupan pelisäännöt

Valokuitu on täysin ylivoimainen tiedonsiirtotapa. Sitä ei kannata, eikä edes pitäisi verrata muihin teknologioihin. Se on nopein, tasaisin ja ekologisin tapa siirtää dataa, ja valokuituverkon elinkaari on sata vuotta.

Tästä huolimatta valokuitua kaupataan kuluttajille arveluttavin ja jopa epäeettisin keinoin. Valoo kävi omista sopimusehdoistaan vuoropuhelun KKV:n kanssa, jotta ehtomme ovat kuluttajien kannalta oikeudenmukaiset ja reilut.

Olemme myös tiedustelleet muiden suurimpien valokuitutoimijoiden kiinnostusta allekirjoittaa ”Vastuullisen valokuitukaupan pelisäännöt”. Me Valoolla (ent. Täyskuitu) olemme sitoutuneet noudattamaan näitä vastuullisen valokuitukaupan pelisääntöjä ja haastamme kaikki alan toimijat mukaan.

 

Vastuullisen valokuitukaupan pelisäännöt:

 1. Me emme anna väärää tietoa kilpailevista yrityksistä tai teknologioista missään tilanteessa – emme julkisesti tai yksityisesti.
 2. Me emme anna tahallisesti väärää tai virheellistä tietoa rakentamispäätöksistä tai -luvista.
 3. Me emme myy väkisin tai harhaanjohtavasti valokuituliittymää kuluttajalle.
 4. Me emme sido asiakasta ylipitkiin sopimuskausiin tai epäselviin sopimusehtoihin.
 5. Me kerromme asiakkaalle
   1. avoimesti ja yksiselitteisesti tuotteen kokonaishinnan koko sopimuskaudelta.
   2. selvästi ja yksikäsitteisesti, onko hän tilaamassa valokuituliittymää, internetliittymää vai molempia, ja opastamme oikean valinnan tekemisessä.
   3. täsmällisen takarajan, milloin hänen tilaamansa valokuitu- ja internetliittymä ovat viimeistään toiminnassa.
 6. Me pidämme asiakkaan jatkuvasti ajan tasalla valokuidun rakentamishankkeiden etenemisestä.
 7. Me vastaamme kaikkiin asiakkaan valokuitua koskeviin kysymyksiin avoimesti ja viipymättä.

 

 

Tommi Linna
Toimitusjohtaja
Valoo (Adola Oy)

 

 

Valoo on suomalainen valokuituyhtiö, jonka missiona on tehdä Suomesta kansainväliset mitat täyttävä tietoyhteiskunta tuomalla valokuituun perustuva tiedonsiirtoyhteys mahdollisimman moneen suomalaistalouteen. Digitaalisessa maailmassa valokuituyhteys on sähkön, veden ja viemäröinnin kaltainen osa perusinfrastruktuuria, johon jokaisella on oikeus. Lue lisää osoitteesta valoo.fi.