Vastuullisen valokuitukaupan pelisäännöt leviävät

Valoo haastoi huhtikuun alussa suurimmat suomalaiset valokuituyhtiöt mukaan allekirjoittamaan vastuullisen valokuitukaupan pelisäännöt. Me näimme, että vaikka Suomessa kilpailuviranomainen sekä lait ja asetukset luovat jo lähtökohtaisesti hyvän perustan kaikelle kaupankäynnille, niin aina on varaa myös parantaa ja asettaa rima vielä korkeammalle. Etenkin kun kentältä on kantautunut tietoja, että kaikki valokuidun kaupustelijat eivät hyvää kauppatapaa aina muista noudattaa.

Iloksemme olemme nähneet, että heittämäämme haasteeseen on tartuttu. Antamamme esimerkin mukaisesti esimerkiksi Finnet-liiton jäsenyhtiöt julkaisivat omat, hiukan typistetyt pelisääntönsä kuluvalla viikolla. Suunta on siis oikea! Valokuidun levittäminen Suomen joka kolkkaan on niin tärkeä kansallisen tason tehtävä, että se ei saa jäädä epäselvien markkinapuheiden ja sotkuisten sopimusehtojen jalkoihin.

Kutsumme liittyä mukaan vastuullisten toimijoiden rintamaan on edelleen avoin! Ilmoittakaa alla mainittuun sähköpostiosoitteeseen, jos katsotte voivanne sitoutua Valoon julkaisemaan julistukseen, niin lisäämme yhtiönne nimen pelisääntöjen allekirjoittajiin. Tai jos Valoon lista tuntuu liian kattavalta, kannustamme vähintään Finnet-liiton mukaisiin perussääntöihin, koska nekin antavat hyvän pohjan sille työlle, jota me kaikki valokuitutoimijat teemme tässä maassa suomalaisen digi-infrastruktuurin parhaaksi.

Ystävällisin terveisin,
Valoon tiimi

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.