Takaisin listaukseen

Valoo Täyskuitu teki lisää urakointisopimuksia 70 miljoonalla – tällä viikolla julkaistu sopimuksia yhteensä 220 miljoonan euron edestä

Valokuituyhtiö Valoo Täyskuitu rakentaa tulevina vuosina toimintavarman ja salamannopean nettiyhteyden satoihin tuhansiin suomalaisiin koteihin. Kyseessä on pitkän linjan investointi Suomen tiedonsiirron varmuuteen, turvallisuuteen ja kestävyyteen. Aiemmin tällä viikolla yhtiö julkaisi tiedotteen TLT-Connection Oy:n kanssa tehdystä sopimuksesta. Nyt sopimukset on tehty myös Netel Oy:n ja Konepalvelu Kuivas Oy:n kanssa. Netelin kanssa tehdyn nelivuotisen sopimuksen arvo on noin 40 miljoonaa euroa, Kuivaksen kanssa tehty 30 miljoonan euron sopimus ulottuu viidelle vuodelle.

”Valokuituverkkojen rakentamisessa on nyt kova buumi. Olemme myyneet kymmeniä tuhansia liittymiä ja rakennamme jo ensi vuonna enemmän valokuitua kuin kukaan aiemmin Suomessa. Vuoden aikana verkkomme piiriin tulee 50 000 uutta kotitaloutta yli 20 kaupungissa. Pelkästään näiden investointien koko on lähempänä sataa miljoonaa euroa. Netelin ja Kuivaksen kanssa solmitut sopimukset ovat merkittävässä roolissa varmistamassa kykyämme toimittaa satoja tuhansia liittymiä eri puolille Suomea”, Valoo Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna sanoo.

”Tämä sopimus on Netelille erittäin tärkeä ja mieluisa. On hienoa olla Valoon mukana kehittämässä Suomelle toimivaa ja turvallista tietoliikenneinfraa vastuullisesti. Tämä yhteistyö vahvistaa Netelin roolia yhtenä merkittävimmistä valokuituverkkojen rakentajista Suomessa sekä takaa meidän osaavalle ja omistautuneelle omalle tiimille vahvan työkannan tuleville vuosille. Samalla saamme työllistettyä merkittävän määrän olemassa olevia ja uusia yhteistyökumppaneita ja yhdessä heidän kanssaan edelleen kehittää tehokkaita työmenetelmiä”, Netelin toimitusjohtaja Ari Asikainen toteaa.

’’Tehty sopimus on meille todella merkittävä, ja on hienoa päästä tuottamaan palveluja kotiseudulle. Olemme jo vuosien ajan olleet merkittävänä tekijänä rakentamassa valtakunnallisesti valokuituverkkoja eri operaattoreille ja päätoteuttajille. Olemme kuitenkin jo kauan hakeneet pitkäaikaista yhteistyökumppania, jolle voisimme tuottaa kokonaispalveluna valokuituverkon rakentamista. Odotan innolla alkavan yhteistyön käynnistymistä, on mahtavaa päästä mukaan toteuttamaan Valoon tulevien vuosien missiota’’, sanoo Konepalvelu Kuivas Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jani Kuivas.

Lisätietoja:

Valoo Täyskuitu: toimitusjohtaja Tommi Linna, p. 044 5577 555, tommi.linna@valoo.fi

Netel Oy: toimitusjohtaja Ari Asikainen, p. 050 3676755, ari.asikainen@netel.fi

Konepalvelu Kuivas Oy: Toimitusjohtaja Ari Piik, p. 050 505 8949, ari.piik@konepalvelukuivas.com

Valoo Täyskuitu on suomalainen valokuituyhtiö, jonka missiona on tehdä Suomesta kansainväliset mitat täyttävä tietoyhteiskunta tuomalla valokuituun perustuva tiedonsiirtoyhteys mahdollisimman moneen suomalaistalouteen. Digitaalisessa maailmassa valokuituyhteys on sähkön, veden ja viemäröinnin kaltainen osa perusinfrastruktuuria, johon jokaisella on oikeus. Lue lisää osoitteesta valoo.fi.

Netel-konserni on tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen asiantuntija pohjoismaissa, Saksassa ja Britanniassa vuodesta 2000. Suomessa Netel Oy työllistää valtakunnallisesti suoraan 50 henkilöä ja kumppaniverkostonsa kautta noin 400 henkilöä mobiili-, valokuitu- ja sähköverkkohankkeissa. Lue lisää osoitteesta netel.fi.

Konepalvelu Kuivas Oy on 2012 perustettu sähkö- ja tietoliikenne verkkoja rakentava yritys Pohjois-Pohjanmaalta. Lue lisää osoitteesta konepalvelukuivas.fi.