Valoo ostaa Iisiverkon Iin Energialta

Valoo vahvistaa asemiaan Suomen valokuitumarkkinoilla eilen solmitulla kaupalla, jolla se hankkii omistukseensa Iin Energia Oy:n Iisiverkko-liiketoiminnan. Iisiverkko on Iin ja Kuivaniemen alueilla toimiva valokuituverkko, johon on liitetty noin kaksituhatta kotitaloutta. Yhteensä verkon saatavuusalueella on yli viisituhatta taloutta.

”Iin seutu on meidän kannaltamme tärkeä alue koko Pohjois-Pohjanmaan ja Meri-Lapin jo sovittujen sekä tulossa olevien verkkohankkeiden kannalta. Meillä on käynnissä rakennushankkeita Iin eteläpuolella Haukiputaalla ja laajennamme tulevana vuonna koko Oulun alueelle. Iin valokuituverkko asiakkaineen liittyy näihin luontevasti”, Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna kertoo. ”Iisiverkko on hyvin rakennettu ja ylläpidetty valokuituverkko, mistä suuret kiitokset Iisiverkon kehittäjille. Se on helppo liittää osaksi maanlaajuista Valoon -verkkoa.”

”Olemme kehittäneet valokuituverkkoa määrätietoisesti alueemme asiakkaiden hyvien tietoliikenneyhteyksien turvaamiseksi. Iisiverkolla on ollut suuri merkitys koko Iin talousalueen kehityksen kannalta, ja tulevaisuudessa nopeiden yhteyksien merkitys vain korostuu. Nyt on oikea hetki siirtää Iisiverkko Valoolle, joka pystyy ottamaan kokonaisvaltaisen vastuun verkon kehittämisestä ja ylläpidosta”, sanoo Iin Energian toimitusjohtaja Kari Kuusela.

”Tarkoituksemme on kasvattaa määrätietoisesti valokuituverkon käyttäjämäärää Iin ja Kuivaniemen alueilla ja myös rakentaa lisää verkkoa niin, että valokuitu tulee kaikkien Iin asukkaiden saataville. Liittymäsopimukset siirtyvät automaattisesti Valoolle ja palvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Myös uusia nopeampia yhteyksiä on tulossa tarjolle”, Tommi Linna vinkkaa.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.