Valoo Täyskuitu ostaa Haminan Energian valokuituverkkoliiketoiminnan

Valokuituyhtiö Valoo Täyskuitu ja Haminan Energia Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Valoo Täyskuitu ostaa Haminan Energian valokuituverkkoliiketoiminnan. Kauppa astuu voimaan 15.2.2022.

Valoo Täyskuitu on vauhdilla kasvava valokuituyhtiö, jonka tavoitteena on 100 000 käyttäjän verkko jo lähivuosien aikana. Uusia verkkoja rakennetaan kesällä 2022 mm. Kotkaan, Kouvolaan, Haukiputaalle ja Lappeenrantaan. Kaupan myötä Valoo Täyskuitu-verkko kattaa laajasti myös Haminan alueen ja vahvistaa yhtiön asemaa Kaakkois-Suomessa.

Haminan Energia keskittyy entistä voimakkaammin energialiiketoimintaan ja siihen liittyviin palveluihin. Haminan Energia on Haminetti-brändin alla tarjonnut haminalaisille niin nettiyhteyksiä kuin tv-palveluitakin jo 20 vuoden ajan. Nopeat tietoliikenneyhteydet ovat nykypäivänä minkä tahansa alueen elinvoimaisuuden edellytys, joten yrityskauppa on merkittävä koko Haminan talousalueen elinvoimaisuudelle ja kehitykselle.

Koko Haminan talousalueen kehitystä vauhdittava yrityskauppa 

Valoo Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna“Olemme erittäin tyytyväisiä kaupan toteutumisesta. Näemme alueen kehittämisessä runsaasti mahdollisuuksia ja meillä on loistavat mahdollisuudet verkon jatkokehittämiseen. Avaamme Haminassa myös kampanjan, jossa tarjoamme alueen asukkaille valokuituliittymän rakentamisen jopa ilmaiseksi. Tarkoituksenamme on aloittaa verkon rakentaminen heti kesällä 2022.”

”Haminan Energian valokuituverkkoa on rakennettu Haminaan järkevästi ja kattavasti sähköverkon yhteyteen. Viime vuosina kuituverkon merkitys ja arvo uuden sukupolven tietoliikennepalveluiden mahdollistajana on kasvanut merkittävästi, ja myös kiinnostus Haminan verkkoa kohtaan on virinnyt. Valoo Täyskuitu on sitoutunut edelleen kehittämään valokuitupalveluja Haminan alueella. Nyt oli oikea hetki luopua valokuituverkkoliiketoiminnasta, ja se siirtyy alan ammattilaisen, Valoo Täyskuidun osaaviin käsiin” kertoo Haminan Energian toimitusjohtaja Markku Tommiska.

”Haminan Energian on tärkeää keskittyä ydinliiketoimintoihin, kaikessa ei voida olla mukana. Tietoliikennepalvelut eivät ole energiayhtiön perusliiketoimintaa, ja nyt on oikea aika luopua siitä, varsinkin kun liiketoimintakauppa vauhdittaa valokuituverkon ja edistyksellisten palveluiden tarjoamista yhä useamman haminalaisen ulottuville”, sanoo Haminan Energian hallituksen puheenjohtaja Harri Kerkelä.

Asiakkailta ei vaadita toimenpiteitä

Haminan Energia Oy on Haminan kaupungin omistama, jo vuodesta 1901 toiminut energiayhtiö, joka toimii monipuolisesti energialiiketoiminnan kentällä. Yhtiö on uusiutuvan energian ja energiakaasujen edelläkävijä ja panostaa erityisesti tuulivoimaan, bioenergiaan sekä LNG-markkinan kehittämiseen.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.