Valoo kokosi yli 250 miljoonan euron rahoituspaketin pääomasijoittajilta ja pankeilta

Valokuituyhtiö Valoo (Adola Oy) on koonnut yli 250 miljoonan euron pääomasijoitus- ja lainapaketin, joka tukee yrityksen tavoitetta kehittää Suomen digitaalista infrastruktuuria. Paketti koostuu merkittävästä pääomasijoituksesta, jossa DIF Capital Partners (DIF) toimii pääsijoittajana. Mukana sijoituskierroksella on myös Suomen Teollisuussijoitus (Tesi). Lainaosuuden takana ovat pankit SEBNord/LB ja NIBC.

Valoo on valokuitumarkkinan edelläkävijä, joka on tullut tunnetuksi poistamalla kaikki liittymis- ja kytkentämaksut suomalaiskuluttajien valokuituliittymistä. Valoon lähivuosien investointisuunnitelma kattaa yhteensä yli 300 000 kotitaloutta ja on kooltaan yli puoli miljardia euroa.

Valokuitu on osa digitaalisen yhteiskunnan perusinfrastruktuuria. Kaikki tietoliikenne – myös mobiiliverkot – perustuu äärettömän nopeisiin valokuituverkkoihin. Valokuituliittymän lisäksi kuluttajat tarvitsevat nettiyhteyden internetoperaattorilta samaan tapaan kuin sähköverkon asiakkaat tarvitsevat sähköä energiayhtiöltä.

”Saamamme rahoituskokonaisuus kertoo, että pääomasijoittajat uskovat meihin”, toteaa Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna.

”Me pystymme tuomaan valokuidun kuluitta koteihin kahdesta syystä: ensinnäkin olemme markkinoiden kustannustehokkain toimija, koska olemme aloittaneet puhtaalta pöydältä. Meillä ei ole historian painolasteja – raskasta hallintoa, jäykkiä prosesseja tai vanhentunutta infraa, jota on kallis ylläpitää. Toiseksi tarjoamme valokuituverkkojemme valmistuttua internetoperaattoreille palvelualustan, johon on liitetty yli 300 000 kotitaloutta. Siinä vaiheessa meillä on tarjota Suomen laajin, nykyaikaisin ja kilpailukykyisin valokuituinfra, jossa nettiyhteyksien toimittajat kisaavat keskenään hinnalla ja laadulla.”

Tehokkuus toiminnan ytimessä

Valoon toimintamallissa tehokkuus on toiminnan ytimessä, mikä takaa erittäin kilpailukykyisen hinnoittelun loppukäyttäjille.

”Palvelutuotantomme on erittäin laadukasta ja tehokasta, koska verkkomme on täysin valokuitupohjainen, eikä meillä ei ole ylimääräisiä välikäsiä, esimerkiksi aktiiviverkon ylläpidossa, nostamassa kustannuksia. Kyseessä on vähän vastaava muutos kuin internetin tuoma mullistus matkustamiseen: matkatoimistot ovat kadonneet lähes tyystin, kun matkan voi varata suoraan verkosta ilman välikäsiä paljon edullisemmin”, Linna havainnollistaa.

”Suomalaistaloudet ovat pitkään kamppailleet kiinteiden laajakaistayhteyksien saamisesta etenkin suurten kaupunkialueiden ulkopuolelle. Puute tuli esiin Covid-19-pandemian aiheuttamien rajoitusten aikana. Tämä investointi parantaa merkittävästi suomalaisten ja suomalaisyhteisöjen kykyä työskennellä ja osallistua globaaliin digitaaliseen talouteen, sanoo osakas ja CIF-rahastojen sijoitusjohtaja Willem Jansonius DIF Capital Partnersista.

”DIF:n sijoitus Valoon vahvistaa entisestään asemaamme merkittävänä sijoittajana Suomen markkinoilla ja painotustamme digitaaliseen infrastruktuuriin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Se on myös luottamuksen osoitus Valoon liiketoiminnan onnistuneelle muutokselle viime vuosien aikana.”

Lisätietoja

Valoo
Toimitusjohtaja Tommi Linna,
p. +358 44 5577 555, tommi.linna@valoo.fi

Marketing and Communications Lead Sofia Lehtimäki,
p. 050 308 2228, sofia.lehtimaki@valoo.fi

DIF Capital Partners
press@dif.eu

DIF Capital Partners

DIF Capital Partners on riippumaton infrastruktuurirahastojen hoitaja, jonka hallinnoitavat varat ovat yli 16 miljardia euroa. DIF on perustettu vuonna 2005, ja se on rakentanut johtavan aseman keskisuurten sijoitusten hallinnassa pääasiassa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.

DIF noudattaa kahta strategiaa: sen perinteiset DIF-rahastot sijoittavat alhaisemman riskin keskikokoisiin infrastruktuuriprojekteihin ja yrityksiin erityisesti energiasektorilla (mukaan lukien uusiutuvat energiahankkeet) ja julkisen & yksityisen -puolen kumppanuussopimuksiin. Yrityksen CIF-rahastot sijoittavat pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, jotka menestyvät uudessa taloudessa. Nämä yritykset toimivat tyypillisesti digitalisaation, energiasiirtymän ja kestävän liikenteen alalla.

Yli 225 ammattilaisen tiimillä 11 toimistossa DIF Capital Partners tarjoaa ainutlaatuisen markkinalähestymistavan, jossa yhdistyvät sekä globaali läsnäolo että vahvojen paikallisten verkostojen ja investointikyvykkyyden edut. DIF:llä on toimistot Amsterdamissa, Frankfurtissa, Helsingissä, Lontoossa, Luxemburgissa, Madridissa, New Yorkissa, Pariisissa, Santiagossa, Sydneyssä ja Torontossa.

Lisätietoja osoitteessa www.dif.eu.