Korjaukset eri medioissa julkaistuihin harhaanjohtaviin uutisiin Valoon markkinoinnista ja hinnoittelusta

Medioissa on julkaistu viime päivinä uutisia, joista on välittynyt virheellistä tietoa Valoon myymien valokuituliittymien hinnoista sekä niiden markkinoinnista. Nämä virheelliset tiedot on syytä korjata.

Muutamista uutisista on voinut saada käsityksen, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) olisi asettanut kyseenalaiseksi Valoon markkinoiman valokuituliittymän rakentamisen hinnan, 0 euroa. Tämä tulkinta on virheellinen. Valoo todellakin rakentaa valokuituliittymän sopimusehtojen täyttyessä ilmaiseksi, ja kuluttaja maksaa vain valitsemastaan internetliittymästä tekemänsä palvelusopimuksen mukaista kuukausihintaa.

Lisäksi uutiset tuntuvat kertovan, että Valoon markkinointi olisi edelleen jotenkin puutteellista tai harhaanjohtavaa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä Valoo (ent. Valoo Täyskuitu) kävi KKV:n kanssa markkinoinnista hyvän keskustelun jo viime vuoden puolella ja teki yhteisymmärryksessä kuluttaja-asiamiehen kanssa pyydetyt korjaukset markkinointiviestinnässään. Sitoumus kaikkien KKV:n tunnistamien epätarkkuuksien korjaamiseen on allekirjoitettu 7.2.2023 ja tähän liittyen KKV on kirjannut päätöksen asian käsittelyn lopettamisesta 10.2.2023.

Valoon sopimus- ja toimitusehdot sekä markkinointiviestintä ovat kuluttajasuojalain mukaisia. Ehdoissamme ei ole pientä pränttiä, piilokuluja tai epäselvyyksiä.

Lisätietoja ja taustaa

Valokuituliittymien myynti ja markkinointi on synnyttänyt väärinkäsityksiä etupäässä sen vuoksi, että valokuitumarkkinat ovat kohtalaisen uudet ja todellakin: markkinoille on ilmaantunut opportunistisia toimijoita sekavien sopimusehtojen ja kilpailijoita mustamaalaavien markkinointiviestien kanssa.

Selvyyden vuoksi vertailukohtaa voi hakea sähköverkkojen puolelta: jos uudelle asuinalueelle markkinoitaisiin sähköliittymiä hintaan 0 euroa, ei kukaan kuvittele, että tilaaja saisi myös sähköt ilmaiseksi. Valokuituliittymien osalta tilanne on täysin vastaava: kuluttaja tarvitsee valokuidun, jota pitkin dataa siirretään. Ja sen lisäksi hän tarvitsee internetliittymän ja palveluntarjoajan, joka huolehtii nettiliittymän toimivuudesta. Nämä ovat kaksi eri asiaa, aivan kuten sähköliittymissäkin.

Valoo on tehnyt viimeisen puolen vuoden aikana valokuituliittymiä rakentavien urakointiliikkeiden kanssa sopimuksia yli puolen miljardin euron arvosta. Rakennamme tulevina vuosina ympäristöystävällisen valokuituliittymän 300 000 suomalaistalouteen, jotka kytkeytyvät näin osaksi Suomen digitaalista infrastruktuuria. Teemme tämän yhteistyössä asiakkaidemme, viranomaisten ja toivottavasti myös median kanssa. Kyse on osittain myös kansallisen tiedonsiirron huoltovarmuudesta, jonka ei soisi jäävän virheellisen uutisoinnin tai väärien mielikuvien jalkoihin.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.