Valoon tuoreet rakentamispäätökset kattavat valtavan määrän talouksia eri puolilla Suomea – mukana kahdeksan kokonaan uutta kaupunkia

Valoo (Adola Oy) on tehnyt historiansa laajimmat valokuituverkkojen rakentamispäätökset. Ne liittävät kahdeksan kokonaan uutta kaupunkia tai kuntaa Valoon maanlaajuiseen kuituverkkoon, ja samalla laajentavat Valoon verkkoa yli kahdessakymmenessä sellaisessa kaupungissa, joista verkko jo löytyy.

Uudet kaupungit, joita rakentamispäätökset koskevat, ovat Hollola, Kuopio, Masku, Naantali, Raisio, Siilinjärvi, Turku ja Ulvila. Aluekohtainen lista kaikista rakennettavista alueista löytyy Valoon verkkosivuilta. Rakentaminen alueilla käynnistyy kevään 2024 aikana.

”Valoon rakennushankkeet ovat edenneet todella vauhdikkaasti eri puolilla Suomea. Suunnittelu- ja luvitusvaiheet ovat hoituneet hyvässä yhteistyössä kunnan kanssa ja nyt pääsimme tekemään rakentamispäätöksiä todella laajalla rintamalla ja kattavasti sadoilla eri alueilla”, kertoo Valoon toimitusjohtaja Vesa Kemppainen.

Valoon tavoitteena on rakentaa koko maan kattava valokuituverkko vähintään 400 000 kotitalouteen lähivuosien aikana. Kuluvana vuonna verkon piiriin liitetään n. 75 000 taloutta eri puolilla Suomea, ja nyt tehdyt päätökset tarkoittavat, että ensi vuonna tahti edelleen kiihtyy.

”Yritämme kiriä kiinni sitä etumatkaa, jonka Ruotsi ehti meihin saada 2000-luvun alussa, kun Suomessa on keskitytty mobiiliverkkoihin”, Kemppainen sanoo. ”Erityisesti haja-asutusalueet, sekä isojenkin kaupunkien pientaloalueet jätettiin silloin tiedonsiirtomielessä oman onnensa nojaan, vanhojen kuparikaapeleiden tai mobiiliyhteyksien varaan. Mobiiliverkko on tähän asti ajanut asiansa esimerkillisesti, mutta jatkossa se ei enää riitä.”

Valokuitu on nopein, luotettavin, turvallisin ja edullisin tapa siirtää tietoa nyt ja tulevaisuudessa, ja se on kaiken nykyaikaisen tiedonsiirron peruspilari. Alati kasvava siirrettävän tiedon määrä edellyttää aina vain nopeampia yhteyksiä ja valokuidun avulla voidaan varmuudella luvata, että tekniikka ei aseta rajoitteita siirrettävän tiedon määrälle tai nopeuksille.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.