Valoon Iisiverkko-kaupalle sinetti

Valoo (Adola Oy) vahvistaa asemiaan Suomen valokuitumarkkinoilla hankkimalla omistukseensa Iin Energia Oy:n Iisiverkko-liiketoiminnan. Kauppa on viimeistelty 15.8.2023, jonka myötä kaikki Iisiverkon asiakassopimukset siirtyivät Valoon omistukseen 16.8.2023. Iisiverkko on Iin ja Kuivaniemen alueilla toimiva valokuituverkko, johon on liitetty noin kaksituhatta kotitaloutta. Yhteensä verkon saatavuusalueella on yli viisituhatta taloutta ja valokuitu on saatavilla myös uusille asiakkaille Valoon asiakaspalvelun kautta. Valokuituliittymien kytkentöjä päästään aloittamaan välittömästi uusien tilauksien myötä.

”Meillä on käynnissä laajan mittakaavan rakennushankkeita eri puolilla Suomea, ja Iin valokuituverkko asiakkaineen täydentää loistavasti Pohjois-Pohjanmaalle ja Meri-Lapin alueelle rakentuvia verkkoja”, Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna kertoo. ”Iisiverkko on hyvin rakennettu ja ylläpidetty valokuituverkko, mistä suuret kiitokset Iisiverkon kehittäjille. Se on helppo liittää osaksi maanlaajuista Valoon runkoverkkoa.”

”Olemme kehittäneet valokuituverkkoa määrätietoisesti alueemme asiakkaiden hyvien tietoliikenneyhteyksien turvaamiseksi. Iisiverkolla on ollut suuri merkitys koko Iin talousalueen kehityksen kannalta, ja tulevaisuudessa nopeiden yhteyksien merkitys vain korostuu. Nyt on oikea hetki siirtää Iisiverkko Valoolle, joka pystyy ottamaan kokonaisvaltaisen vastuun verkon kehittämisestä ja ylläpidosta”, sanoo Iin Energian toimitusjohtaja Joni Jääskeläinen.

”Tarkoituksemme on kasvattaa määrätietoisesti valokuituverkon käyttäjämäärää Iin ja Kuivaniemen alueilla ja myös rakentaa lisää verkkoa niin, että valokuitu tulee kaikkien Iin asukkaiden saataville.
Liittymäsopimukset siirtyvät automaattisesti Valoolle ja palvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Myös uusia nopeampia yhteyksiä on tulossa tarjolle”, Tommi Linna lupaa.

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.