Valoo kansalle! Täyskuitu on nyt Valoo

Valokuituyhtiö Täyskuitu lanseerasi uudistetun brändinsä – Suomen valokuituvallankumousta johtaa nyt Valoo

Pienestä paikallisesta toimijasta kansallisen tason tekijäksi alle vuodessa menestyksekkäästi kasvanut Valoo rakentaa vuonna 2023 ennennäkemättömän määrän huippunopeita valokuituliittymiä ympäri Suomen.

Valoo on tärkeällä asialla, sillä toimintavarman valokuituverkon laajuus on Suomessa alle puolet siitä, mitä se on esimerkiksi naapurimaassamme Ruotsissa. Tilanteen korjaamiseksi Valoo investoi Suomen tietoliikenneinfraan satoja miljoonia euroja.

Suomen uinuvan valokuitumarkkinan herättäneen Valoon matka Suomen johtavaksi toimijaksi on alkanut räjähdysmäisesti. Kasvustrategiansa vuonna 2021 päivittänyt yhtiö uudisti paitsi brändinsä, myös ravistelee alan totuttuja toimintatapoja – asiakkaidensa parhaaksi.  

Alalla on paljon vakiintuneita ajattelu- ja toimintatapoja niin hinnoittelun kuin hankkeiden edistämisen osalta, joita lähdimme tietoisesti ja rohkeasti uudistamaan ja disruptoimaan, kertoo Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna.   

Valoo toi ensimmäisenä toimijana valokuitumarkkinoille verkon asentamisen ja urakoinnin ilman minkäänlaisia kustannuksia asiakkaalle.  

Nyt poistimme ensimmäisenä myös liittymän käyttöönottomaksun. Valokuituverkkoon liittyminen on siis asiakkaille aidosti ilmaista. Valoon asiakas maksaa vain internetistä, Linna jatkaa.  

Uusi nimi ja brändi-ilme kuvaavat paremmin yhtiön toimintaa ja luovat hedelmällisen pohjan tulevien vuosien kunnianhimoiselle kasvulle. Valoo -brändin ytimessä on lupaus sekä erinomaisesta tuotteesta että mahtavasta asiakaskokemuksesta.  

Ydinliiketoimintamme ei muutu mihinkään. Rakennamme yhä Suomeen huippunopeita 100 % valokuituyhteyksiä uuden sukupolven valokuituteknologialla. Uuden Valoo-kattobrändin alla on myös tilaa laajentaa palveluvalikoimaamme, Linna jatkaa. 

Valoo investoi Suomen tietoliikenneinfraan satoja miljoonia

Valokuituverkkojen rakentaminen on ollut Suomessa tuskallisen hidasta. Vain harvalla on ollut mahdollisuus hankkia liittymä kotiinsa.  

Halusimme tuoda valokuituyhteyden mahdollisimman monen suomalaisen ulottuville. Uudistettu hinnoittelumme sekä tuore toimintamalli osoittautuikin äärimmäisen toimivaksi. Siksi toteutamme ensi vuonna rakentamishankkeen, jollaista ei ole tällä alalla ennen nähty, Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna kertoo.  

Valoo rakentaa tulevana vuonna toimintavarman ja salamannopean nettiyhteyden kymmeniintuhansiin suomalaisiin koteihin. Kyseessä on pitkän linjan investointi Suomen tiedonsiirron varmuuteen, turvallisuuteen ja kestävyyteen. Valoon osuus tästä on satoja miljoonia euroja.  

Toimiva ja turvallinen tietoliikenneinfra on paitsi mukavuus, myös turvallisuus- ja vastuullisuuskysymys. Kannamme näin osaltamme vastuuta myös Suomen kilpailukyvystä, Linna jatkaa.  

Suomen valokuitutilanne on surkea, vaikka datankäyttö moninkertaistuu – Ruotsi reilusti edellä

Vaikka tarve rakentaa lisää valokuituverkkoja on ollut akuutti jo pitkään, ei kestävien yhteyksien ulottuvissa ole vieläkään edes puolet Suomen kotitalouksista. Siinä missä vaikkapa Ruotsissa valokuituverkon piirissä on pitkälti yli 90 % kodeista, on vastaava luku Suomessa vain reilut 40 prosenttia. 

Datan siirtomäärät kasvavat villisti. Jo pelkästään mobiilidatan käyttö on viisinkertaistunut viidessä vuodessa. 

Valokuitu on ainoa verkkoteknologia, joka pystyy vastaamaan alati kasvaviin tiedonsiirtomääriin seuraavan 100 vuoden ajan – se on fakta. Suomi on kehityksestä pahasti jäljessä. Valoon olemassaolon tarkoitus on hyvin yksinkertainen: paikata Suomen valokuituvaje, Linna painottaa.  

Datankäytön kasvaessa kasvaa myös sähkönkulutus samassa suhteessa. Tietoliikenneinfran kehittämisessä ekologisuus onkin olennainen näkökulma. Mobiililiittymään verrattuna valokuituyhteys kuluttaa jopa yli 95 % vähemmän sähköä kuin mobiililiittymä ja kun se on kerran asennettu, toimii se seuraavat sata vuotta. 

Ajankohtaista