Nopea ja luotettava nettiyhteys kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin koskaan

Suomen digitaalinen infrastruktuuri kohenee tällä hetkellä kovaa vauhtia. 5G-verkkojen kattavuus paranee, ja valokuituverkkoja rakennetaan eri puolille Suomea. Valokuituyhtiö Valoo on kertonut rakennustahdin kiihtyvän yli 200 kilometriin viikossa, eivätkä muutkaan yhtiöt luultavasti hidastele, mikäli ovat saaneet myyntinsä vetämään.

”Meidän myyntimme rikkoo tällä hetkellä ennätyksiä”, kertoo Valoon myyntijohtaja Antti Ruotsalainen. ”Kevään aikana kaupaksi on mennyt satoja liittymiä viikossa, ja määrät kasvavat jatkuvasti.”

Valokuituliittymien myynti aloitettiin Suomessa toden teolla reilut pari vuotta sitten, ja Ruotsalaisen mukaan vasta vuonna 2023 asiakkaat alkoivat kunnolla heräillä.

”Tietoisuus valokuituverkon ominaisuuksista – tiedonsiirron nopeus ja tasaisuus sekä ekologiset seikat – on vasta vähitellen saavuttanut kuluttajat”, Antti Ruotsalainen sanoo. ”Lisäksi valokuituun liittyi pitkään mielikuva kalliina tiedonsiirron ratkaisuna, vaikka tällä hetkellä se voi halvimmillaan olla edullisempi kuin mobiililiittymä.”

Ennätyksellisiin myyntilukuihin ei ole yhtä ainoaa selitystä. ”Nostan tietenkin hattua meidän myyntitiimimme harjaantuneille ammattilaisille”, Ruotsalainen sanoo. ”Myyjän tärkein tehtävä on asiakkaan kunnioittaminen. Ensikontaktissa rakennetaan luottamus, jonka varaan koko suhde rakennetaan. Mutta erittäin suuri merkitys on myös asiakaspalvelulla, jonka kanssa käytännön järjestelyt liittymän avaamiseksi hoidetaan. Meidän kaikki tiimimme tekevät todella hyvää työtä.”

Myös markkinointi vaikuttaa, sillä edelleen on kuluttajia, joiden mielikuvat valokuidusta ovat puutteellisia. ”Tänä keväänä valokuitu on ollut todella näkyvästi esillä kaikissa markkinointikanavissa. Euroviisuillakin on ollut osansa näkyvyyden lisääjänä, vaikka tapahtuma itsessään herätti poikkeuksellisen ristiriitaisia tunteita”, Antti Ruotsalainen pohtii. ”Mutta joka tapauksessa meillä tämä kaikki on näkynyt selvinä piikkeinä meidän myynnissämme. On hyvä, että kuluttajat kiinnostuvat valokuidusta ja ottavat selvää tarjolla olevista vaihtoehdoista. Näin markkinoiden kuuluukin toimia.”

Tarkista Valoon valokuidun saatavuus omalle alueellesi täällä 

Ajankohtaista

Tarkista saatavuus ja tilaa valokuitu.Valoon tietosuojaseloste. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms apply.