Asiakaspalvelusta voi saada apua myös elämäntilanteeseen, kun sieltä vastaa Severi – Severin uratarina Valoolla

Harvoin tulee heti haastattelun ensimmäisestä lauseesta alkaen näin kirkkaasti selväksi, että nyt on löytynyt oikea työpaikka oikealla ihmiselle. Severi Mattilan hymy, ääni ja myös kehonkieli – kaikki viestivät siitä, että Valoon tekninen asiakaspalvelu on hänelle unelmien täyttymys – tällä hetkellä.

”Tykkään eniten siitä, että minulla on lusikka monessa sopassa”, Severi sanoo. ”Paitsi että se on kiinnostavaa, se myös auttaa kehittymään.”

Reilu vuosi sitten Severillä oli vielä vakituinen työpaikka aivan muualla, mutta sitten hän sai kuulla työ- ja uramahdollisuudesta Valoolla.

”Kaveri oli kuullut firmasta ja siitä meiningistä, millä täällä tehdään töitä. Tuli sellainen fiilis, että voisi olla tiedossa jotain tavallista myyntityötä parempaa”, kertoo Severi. ”Ennen haastatteluun menoa hankin vielä lisätietoja yrityksestä – mitä enemmän tietää, sitä parempi.”

Reitti Valoon palvelukseen kulki Baronan kautta, mutta haastattelussa oli jo mukana tulevan työnantajan omia edustajia.

”Haastattelusta jäi todella hyvä kuva. Tuli sellainen olo, että ymmärsimme puolin ja toisin, miten mahtavasti tämä voisi toimia”, Severi pohtii. ”Ja mikä parasta, minulle soitettiin sitten jo saman päivän aikana, että paikka on minun. Se jäi hyvin mieleen, sillä olin juuri matkalla Isonkyrön 1700-luvun markkinoille.”

Kurikasta kotoisin oleva Severi asuu nykyään Ilmajoella, opiskelut hän on hoitanut Seinäjoen maineikkaassa ammattikorkeakoulussa.

”Tein jo opintojen aikana töitä laidasta laitaan, Onni Oravasta esimiestöihin”, Severi nauraa. ”Mutta yhdistävä tekijä kaikissa töissä, myös opintojen päätyttyä, on ollut myyntityö. Siinä on hienointa, että asiakkaiden kanssa toimiessa omat kyvyt ja tietotaito kehittyvät jatkuvasti, joka päivä.”

Työ Baronan kirjoilla, Valoon asiakaspalvelussa kesti vuoden, ja sen jälkeen Severi palkattiin Valoon omaksi työntekijäksi vakinaisella vakanssilla. Vanhan vakipaikan hylkääminen ja harkittu riskinotto kannatti siis ottaa.

”Päivääkään en ole katunut”, Severi sanoo. ”Valoo tulee kasvamaan edelleen. Meillä on hyvä pohja ja työmoraali, jolla töitä tehdään. Kentältä tulee jatkuvasti kiitosta, että meihin on helppo saada yhteys, eikä ole sellaista asiaa, mihin meiltä ei saisi apua.” Severi miettii vielä hetken ja jatkaa. ”Joskus on tullut sellainenkin kohdalle, että on autettu asiakasta hankalassa elämäntilanteessa.”

Juuri tällä hetkellä tärkein elämätilanne on kuitenkin kotona, jossa Severin ja hänen puolisonsa ensimmäinen lapsi on juuri saapunut tähän maailmaan. Jännittävä ajat siis edessä – ja mahdollisuus oppia taas jotain uutta. Onnea ja iloa Ilmajoen Ahonkylään!

Severin henkilökuva uratarinoissa.

Kaveri oli kuullut firmasta ja siitä meiningistä, millä täällä tehdään töitä. Tuli sellainen fiilis, että voisi olla tiedossa jotain tavallista myyntityötä parempaa.