Miten Valoo eroaa kilpailijoistaan?

 
 
Valoo valokuitu on paketti, jossa kaikki sisältyy hintaan. Ei piilokustannuksia, ei pienellä präntättyä sopimustekstiä.

 

Valokuituliittymien hintaviidakko hämmentää

Eri toimijoiden sopimusehdot ja hinnoitteluperiaatteet voivat poiketa toisistaan niin paljon, että valokuituliittymien asettaminen vertailukelpoiseen muotoon on hankalaa.

Yksi firma laskuttaa erikseen asennuksesta, liittymän ylläpidosta ja laajakaistasta. Toinen lähettää vain yhden laskun kuukausittain, mutta sopimuksen kesto on viisi vuotta. Kolmas toimija laskuttaa vain valokuituliittymästä, mutta varsinainen laajakaistayhteys pitää hankkia itse muualta. Ehkäpä sopimukseen kuuluu ylläpitomaksu tai sama liittymä maksaa eri hinnan kuukausimaksulla hankittaessa kuin kertamaksulla.

 

Sekava hinnoittelu ostamisen esteenä

Erään valokuitua myyvän yrityksen verkkosivuilla on teksti, jossa avataan valokuidun hinnanmuodostusta. Teksti on yli 500 sanan pituinen, mutta yksi pieni yksityiskohta uupuu: itse hinnat loistavat poissaolollaan. Hinnastokin on toki nähtävissä toisaalla samoilla verkkosivuilla, mutta mieleen hiipii väkisinkin ihmetys siitä, miten niin yksinkertainen palvelu kuin internetyhteys voikin olla näin hankala ostaa?

Vaikeaselkoisen hinnoittelun lisäksi oston esteeksi muodostuu helposti se, jos valokuituyhtiöön pitää sitoutua vuosikausiksi. Liian pitkä sitoutumisaika antaa herkästi signaalin, että asiakkaan pelätään karkaavan muualle, jos tilaisuuden saa. Valoon kahden vuoden määräaikainen laajakaistasopimus kuuluu sopimukseemme, mutta sen jälkeen voit vapaasti vaihtaa operaattoria, jos haluat.

 

Valoon hinnoissa ei ole mitään epäselvää

Meillä maksat vain laajakaistasta valitsemasi nopeuden mukaan. Ei muita kustannuksia.

Kauppalehti julkaisi 13.9.2022 ansiokkaan artikkelin valokuidun yleisen hintatason romahduksesta. Artikkelia varten oli tehty myös hintavertailu kolmen tunnetuimman valokuitutoimijan kesken. Voittajan on helppo hymyillä, sillä olimme vertailun edullisin toimija niin kahden, viiden kuin kymmenenkin vuoden aikajänteellä (hinnat tarkistettu 9.9.2022).

Kauppalehden hintavertailu Valoon, Valokuitusen ja Lounean välillä:

Toimittaja Valokuitunen Valokuitunen Valoo Lounea
Rahoitustapa Kertamaksutuote VaaS (palvelutuote)
Liittymismaksu, € 690–1690* 0 0 0
Asennus- tai avausmaksu, € 0 150
Valokuituliittymän ylläpito, €/kk 0 6,9–13,90** 0 0
500/500 M nettiyhteys, kampanjahinta €/kk 34,8 34,8 34,9 34,9
500/500 M nettiyhteys, normaalihinta €/kk 49,9 49,9 44,9 44,9
Kuukausimaksu yhteensä € 49,9 56,8 44,9 44,9
Kokonaishinta, 2 vuotta 1706,4 1182 1017,6 1107,6
Kokonaishinta, 5 vuotta 3502,8 3226,8 2634 2724
Kokonaishinta, 10 vuotta 6496,8 6634,8*** 5328 5418
Muuta Asiakas voi itse valita listalta operaattorin. Esimerkkihintana edullisin LocalNet, joka antaa hintatakuun ensimmäisen 12 kk ajalle. Asiakas voi itse valita listalta operaattorin. Valokuitusopimus määräaikainen 60 kk. Nettiyhteys tarjoushinnalla ensimmäiset 6 kk. Sopimus aluksi määräaikainen 24 kk. Nettiyhteys tarjoushinnalla ensimmäiset 12 kk. Sopimus aluksi määräaikainen 24 kk.* Riippuu alueesta

** Kokonaishinta alimman mukaan

*** Hinta 7210,8 €, jos asiakas lunastaa kuidun omakseen 5 vuoden jälkeen 990 eurolla. Silloin kuidun ylläpitomaksu poistuu.

 

Aidosti avoin verkko on jo lähellä

Avaamme verkkomme muiden operaattorien käyttöön heti, kun tekninen kyvykkyys siihen on olemassa. Me rakennamme verkostamme aidosti avoimen. Se tarkoittaa sitä, että teknisen projektin valmistuttua voivat kaikki operaattorit tarjota kauttamme haluamiaan liittymätuotteita ilman nopeus- tai muita rajoituksia. Näin laajaa avoimuutta ei tarjoa yksikään Suomessa toimiva valokuituyhtiö – paitsi jo lähitulevaisuudessa me. Näillä näkymin avoimen verkon kyvykkyytemme valmistuu jo tänä vuonna.

Meiltä saat vakaan, toimintavarman ja edullisen yhteyden, jonka saat tilattua yhdestä paikasta, ilman piilokustannuksia.

 

Perustana avoimuus ja luottamus

Valoo valokuitu -liittymä pitää nimensä mukaisesti sisällään kaiken. Et maksa meille erikseen ylläpito- tai muita ylimääräisiä maksuja.

Pyrimme koko ajan olemaan avoimia asiakkaillemme, joten päivitimme sopimusehtojamme asiakasystävällisempään ja yksinkertaisempaan suuntaan. Meille on tärkeää, ettei asiakkaille jää mitään epäselvää.