Vanhempi pariskunta istumassa sohvalla tabletti ja kaukosäädin käsissään.

Markkinoiden parhaat sopimusehdot

Valo(o)isat sopimusehdot

Mediassa on puhuttu paljon valokuidusta. Markkina käy kuumana, ja ihmisiä kehotettu olemaan tarkkana sopimusehtojen suhteen tilatessaan valokuituliittymää – ja hyvä niin. Olemme kiitollisia aiheesta heränneestä keskustelusta ja valvovan viranomaisen osallistumisesta, sillä on oikein ja kohtuullista, että asiakas löytää vaivattomasti vertailukelpoista ja selkeästi esitettyä tietoa ennen ostopäätöstä. Pienenä bonuksena valokuitu saa vihdoin ansaitsemaansa palstatilaa mediassa.
 
Niin asiakkaiden kommenttien perusteella, julkinen keskustelun siivittämänä kuin KKV:n kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä käydyn vuoropuhelunkin seurauksena päivitimme sopimusehtojamme asiakasystävällisempään suuntaan 3.8.2022 (toimimme tuolloin nimellä Täyskuitu). Rehellisesti sanottuna ehdoissa olikin parantamisen varaa, joten päivitys tuli tarpeeseen.
 

Selkeät sopimusehdot hälventävät epätietoisuutta

Suurimmat ostamisen esteet valokuituliittymän kohdalla ovat aina olleet 1. epätietoisuus siitä, milloin oma liittymä oikein rakennetaan ja 2. pääseekö sopimuksesta tarvittaessa eroon. Epätietoisuus tarkasta aikataulusta on alalle hyvin tyypillinen ilmiö, sillä projektit ovat tyypillisesti vuosien mittaisia, vaikka kaikki menisi suunnitellusti.
 
Asiakkailta ei kuitenkaan pidä vaatia loputonta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, vaan heidät tulee pitää ajan tasalla hankkeen etenemisestä. Se ei ole helppoa. Projektin aikataulusta tyydyttävästi viestiminen on pirullinen haaste, jonka kanssa painimme päivittäin. Niin markkinointi- ja viestintätiimimme kuin asiakaspalvelummekin on saanut sittemmin vahvistuksia, joten suunta on tiukasti ylöspäin!
 
Nykyiset sopimusehtomme ovat toimialan joustavimmat. Toivon mukaan ne hälventävät ainakin osan epätietoisuudesta ja huolesta, että tilaamalla valokuituliittymän sitoutuisi vuosikausiksi epävarmaan projektiin. Olemme sitä mieltä, että tilauksen peruuttamisen on oltava mahdollisimman suoraviivaista siinä tilanteessa, että kuituyhteyden rakentamispäätös venyy.
 
Valoon sopimusehdoissa tilauksen peruutus on aina kuluton, jos emme pysty tekemään rakentamispäätöstä 12 kuukauden kuluessa tilauksesta.
 

Toimitusjohtajan terveiset

”Valokuituyhteyksien hinnoittelu ja etenkin markkinointi on ollut äärimmäisen sekavaa. Osa yhtiöistä kertoo markkinoinnissaan pelkän valokuidun liittymän hinnan, mutta jättää kertomatta, että kuidun lisäksi asiakas tarvitsee internetyhteyden, josta täytyy maksaa erikseen lisähintaa valokuidun päälle. Nettiliittymän hinta voi helposti olla moninkertainen verrattuna markkinoituun valokuituliittymän hintaan, ja näin kuluttajille syntyy helposti täysin vääränlaisia mielikuvia. Onpa sellainenkin toimija, joka ei peri avausmaksua, mutta viiden vuoden kuluttua voi joutua maksamaan jopa tuhannen euron kertakorvauksen, mikäli haluaa liittymän kuukausimaksusta eroon.”
 
”Onkin erinomaista, että viranomaiset ovat ottaneet sopimusehdot tarkkailuunsa. Mekin saimme yhteydenoton, vaikka  kuukausihintaamme on toimintamme alusta lähtien sisältynyt sekä valokuitu- että internetliittymä. Meille tullut KKV:n selvityspyyntö koski erityisesti tilausten muutos- ja peruutusehtoja, jotka laitoimme välittömästi kuntoon.”
 
Tommi Linna
Valoon toimitusjohtaja

Ajankohtaista