Takaisin listaukseen

Iloisia uutisia Haukiputaalta

Haukiputaalla on huhtikuussa saatu uusia käyttäjiä Valoon valokuidun piiriin. Valokuidun rakentaminen Haukiputaalle on alkanut syksyllä 2021 ja ensimmäinen valokuituliittymä otettiin käyttöön saman vuoden joulukuussa. Maanrakennustyöt etenivät kesäkaudella 2022, vaikka joitakin viivästyksiä ja haasteitakin osui kohdallemme. Haukiputaan alueiden 4 ja 5 käyttöönotot jatkuvat parhaillaan ja ajoittuvat kevätkaudelle 2023 vk 15 alkaen. Joitakin yksittäisiä kiinteistöjä on vielä näillä alueilla asentamatta. Lisäksi Haukiputaan alueiden 1 j 12 arvioitu valmistumisaikataulu on näillä näkymin myöhemmin tänä vuonna, kun runkoverkon rakentaminen on saatu päätökseen.

 

Myös muita alueita valmistumassa

Haukiputaan lisäksi, kevään ja kesän 2023 käyttöönotettaviin alueisiin lukeutuvat myös Kouvola, Lappeenranta, Kiiminki ja Kotka. Kouvolassa tehdään parhaillaan sähköasennuksia ja arviomme mukaan alueet 1-4 saataisiin valmiiksi viikosta 17 alkaen.

Lappeenrannassa asennukset ovat käynnissä alueilla 8 ja 13 ja valokuituliittymät ovat aktivoitavissa arviolta toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Kiimingissä alueen 3 runkoverkon kaivuutyöt ovat vielä kesken ja arvioitu käyttöönotto on kesän 2023 aikana. Alueen 4 valmistumisaikataulu tarkentuu lähiviikkojen aikana, kunhan työt etenevät. Myös Kotkassa valokuidun käyttöönottoaikataulua täsmennetään lähiviikkojen aikana.

 

Työt etenevät

Valoon tavoitteena on saattaa tänä vuonna yli 50 tuhatta uutta kotitaloutta valokuidun piiriin. Rakennamme enemmän valokuitua kuin kukaan koskaan aikaisemmin Suomessa. Olemme tehneet urakoitsijasopimukset seitsemän eri urakoitsija kanssa, jotta rakentaminen etenee suunnitelmien mukaisesti, eikä kaivinkoneet lopu kesken.

Valokuidun rakennusprojekti pitää sisällään useita eri vaiheita aina tontin suunnittelu- ja kaivuutöistä kuitupäätelaiteasennuksiin sekä runkoverkkotöihin. Valoon valokuituhankkeita on käynnissä 23 eri kaupungissa, joista mm. Hyvinkäällä alkaa tontin kaivuutyöt ja kuitupäätelaiteasennukset viikolla 16 ja Oulussa runkoverkon rakennustyöt toukokuun alussa.

Pyrimme päivittämään rakentamisen aikaisia aluekohtaisia tiedotteita säännöllisesti Alueet ja tiedotteet -sivulle pitääksemme asiakkaamme ajan tasalla.