Mies ja nainen keittiön pöydän äärellä katsomassa iloisesti kännykän ruutua.

Valoo on tutkitusti edullisin

Miten Valoo eroaa kilpailijoistaan?

Lyhyt vastaus:
 
Valoo on koko paketti, jossa kaikki sisältyy hintaan. Ei piilokustannuksia, ei pienellä präntättyä sopimustekstiä – ei yllätyksiä. Saat yhdellä sopimuksella ja yhdellä kuukausimaksulla kaiken, mitä internetin käyttöön tarvitset: sekä fyysisen valokuituliittymän että laajakaistan.
 
Meillä maksat vain internetistä.
 
Sitten vähän pidempi vastaus:
 

Valokuituliittymien hintaviidakko hämmentää

Valokuitua hankkiessaan asiakas ei aina ostamishetkellä täysin ymmärrä, mistä kaikesta hän maksaa.
 
On oikein ja kohtuullista, että asiakas löytää vaivattomasti vertailukelpoista ja selkeästi esitettyä tietoa ennen ostopäätöstä.
 
Eri toimijoiden sopimusehdot ja hinnoitteluperiaatteet voivat poiketa toisistaan niin paljon, että valokuituliittymien asettaminen vertailukelpoiseen muotoon on todella hankalaa.
 
Yksi toimija laskuttaa erikseen asennuksesta, liittymän ylläpidosta ja laajakaistasta. Toinen lähettää vain yhden laskun kuukausittain, mutta sopimuksen kesto on viisi vuotta. Kolmas laskuttaa vain valokuituliittymästä, mutta varsinainen laajakaistayhteys pitää hankkia itse muualta. Ehkäpä sopimukseen kuuluu ylläpitomaksu tai sama liittymä maksaa eri hinnan kuukausimaksulla hankittaessa kuin kertamaksulla.
 
Monia lisämaksuja vilisee valokuitutoimijoiden hinnastoissa:
 
  • Nopeuden muuttamisen maksu
  • Maksu liittymän omistajanvaihdosta
  • Liittymän uudelleenkytkentämaksu
  • Sopimustyypin vaihto
  • Liittymän lunastushinta

Sekava hinnoittelu on ostamisen este

Vaikeaselkoisen hinnoittelun lisäksi oston esteeksi muodostuu helposti se, jos valokuituyhtiöön pitää sitoutua vuosikausiksi. Liian pitkä sitoutumisaika antaa herkästi signaalin, että asiakkaan pelätään karkaavan muualle, jos tilaisuuden saa. Mitä se kertoo yrityksen uskosta omaan toimintaansa? Epäilys ei ainakaan helpota ostopäätöstä.
 
Moni kokee hinnoitteluviidakon ja operaattorien vertailun jopa niin hankalaksi, että jättävät koko valokuidun sikseen ja tyytyvät oikuttelevaan mobiililiittymäänsä. Sen ei taas luulisi olevan yhdenkään valokuitutoimijan etu.
 

Valoon hinnoissa ei ole mitään epäselvää

 
Koska haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, olemme päättäneet tehdä hinnoittelustamme yksinkertaista: maksat vain laajakaistasta valitsemasi nopeuden mukaan.
 
Siinä se. Ei muita kustannuksia.
 
Kauppalehti julkaisi 13.9.2022 artikkelin valokuidun yleisen hintatason romahduksesta. Artikkelia varten oli tehty myös hintavertailu kolmen tunnetuimman valokuitutoimijan kesken. Valoo on vertailun edullisin toimija niin kahden, viiden kuin kymmenenkin vuoden aikajänteellä (hinnat tarkistettu 9.9.2022).
 
Kauppalehden hintavertailu Valoon, Valokuitusen ja Lounean välillä:
ValooValokuitunenLouneaValokuitunen (VaaS)
RahoitustapaKertamaksutuoteVaaS (palvelutuote)
Liittymismaksu0€690–1690€*0€0€
Asennus- tai avausmaksu0€150€
Valokuituliittymän ylläpito0€/kk0€/kk0€/kk6,9–13,90€/kk**
500/500 M nettiyhteys, kampanjahinta34,9€34,8€34,9€34,8€
500/500 M nettiyhteys, normaalihinta44,9€49,9€44,9€49,9€
Kuukausimaksu yhteensä44,9€49,9€44,9€56,8€
Kokonaishinta, 2 vuotta
1017,6€
1706,4€
1107,6€
1182€
Kokonaishinta, 5 vuotta
2634€
3502,8€
2724€
3226,8€
Kokonaishinta, 10 vuotta
5328€
6496,8€
5418€
6634,8***€
MuutaNettiyhteys tarjoushinnalla ensimmäiset 6 kk.
Sopimus aluksi määräaikainen 24 kk.
Asiakas voi itse valita listalta operaattorin.
Esimerkkihintana edullisin LocalNet, joka antaa
hintatakuun ensimmäisen 12 kk ajalle.
Nettiyhteys tarjoushinnalla ensimmäiset 12 kk.
Sopimus aluksi määräaikainen 24 kk.
Asiakas voi itse valita listalta operaattorin.
Valokuitusopimus määräaikainen 60 kk.
* Riippuu alueesta
** Kokonaishinta alimman mukaan
*** Hinta 7210,80 €, jos asiakas lunastaa kuidun omakseen 5 vuoden jälkeen 990 eurolla. Silloin kuidun ylläpitomaksu poistuu.
 

Aidosti avoin verkko on jo lähellä

Jotkut muistuttavat mielellään, että valokuituverkossamme ei voi valita nettioperaattoria. Se on täysin totta, vaikkakin vain osatotuus: mekin avaamme verkkomme muiden operaattorien käyttöön heti, kun tekninen kyvykkyys siihen on olemassa.
 
Rakennamme verkosta aidosti avoimen. Se tarkoittaa sitä, että teknisen projektin valmistuttua voivat kaikki operaattorit tarjota kauttamme haluamiaan liittymätuotteita ilman nopeus- tai muita rajoituksia. Näin laajaa avoimuutta ei tarjoa yksikään Suomessa toimiva valokuituyhtiö.
 
On myös hyvä pohtia, mikä lisäarvo operaattorin valinnassa oikeastaan on – luonnollisesti hinnan lisäksi. Valokuituyhteydessä kun mobiiliyhteyksistä poiketen nettisignaali on täsmälleen samanlainen siitä riippumatta, mikä operaattori sen laittaa liikkeelle. Valinnanvapaus on tavallisesti kilpailua lisäävä tekijä, jonka pitäisi laskea hintoja. Kuten yllä olevasta taulukosta huomaa, se ei kuitenkaan tee sitä.
 
Toimimme vain yhden operaattorin kanssa, mutta olemme silti ylivoimaisesti edullisin valokuitutoimija.
 
Maksatko mieluummin valokuituyhtiöllesi hurjan preemion vain siitä ilosta, että saat valita, mille operaattorille rahasi menevät? Vai otatko mieluummin vakaan, toimintavarman ja edullisen yhteyden, jonka saat tilattua yhdestä paikasta, ilman kikkailua ja lisämaksuja?
 

Valoo perustuu avoimuuteen ja luottamukseen

Valoo Netti pitää nimensä mukaisesti sisällään kaiken. Et maksa meille erikseen ylläpito- tai muita ylimääräisiä maksuja. Liittymän hintaan kuuluu kaikki.
 
Valokuituliittymän rakentaminen on luonnollisesti meille aivan yhtä kallista kuin kilpailijoillekin, joten otamme tässä tietoisen riskin. On meillekin iso investointi tarjota liittymän rakennus- ja ylläpitokustannukset ilmaiseksi. Ja koska emme halua sitoa asiakkaitamme väkisin, täytyy meidän pitää heidät tyytyväisinä muin konstein. Kahden vuoden määräaikainen laajakaistasopimus kuuluu meilläkin diiliin, mutta sen jälkeen voit vaihtaa liittymää halutessasi.
 
Me emme laskuta valokuituliittymän ylläpidosta mitään. Jos haluat joskus tulevaisuudessa vaihtaa takaisin mobiilinettiin tai avoimen verkon valmistuttua toisen firman palveluiden pariin, voit irtisanoa palvelun ilman maksuja.
 
Meillä et maksa “liittymän ylläpidosta” maailman tappiin asti, vaikka kuinka vaihtaisit operaattoria halvemman laajakaistan perässä. Meille sinun ei tarvitse maksaa hautaan saakka preemiota siitä, että olemme kerran kaivaneet kaapelin maahan. Reilua, eikö totta?
 
Luottamus. Siihen me uskomme. Luotamme siihen, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja jatkavat palveluidemme parissa omasta vapaasta tahdostaan. Eivät vain siksi, että heidän on pakko.

Ajankohtaista