Takaisin listaukseen

Valoo Täyskuitu on tutkitusti edullisin

Miten Valoo Täyskuitu eroaa kilpailijoistaan?

Lyhyt vastaus:

Valoo Täyskuitu on koko paketti, jossa kaikki sisältyy hintaan. Ei piilokustannuksia, ei pienellä präntättyä sopimustekstiä – ei yllätyksiä. Saat yhdellä sopimuksella ja yhdellä kuukausimaksulla kaiken, mitä internetin käyttöön tarvitset: sekä fyysisen valokuituliittymän että laajakaistan.

Meillä maksat vain internetistä.

 

Sitten vähän pidempi vastaus:

Valokuituliittymien hintaviidakko hämmentää

Valokuitua hankkiessaan asiakas ei aina ostamishetkellä täysin ymmärrä, mitä kaikkia kustannuksia hänen kontolleen vielä koituu.

Aihetta on käsitelty viime aikoina mediassakin, ja hyvä niin. On oikein ja kohtuullista, että asiakas löytää vaivattomasti vertailukelpoista ja selkeästi esitettyä tietoa ennen ostopäätöstä.

Kuten useissa lehtiartikkeleissakin on huomautettu, pitää valokuidun hankkimisessa olla tarkkana. Eri toimijoiden sopimusehdot ja hinnoitteluperiaatteet voivat poiketa toisistaan niin paljon, että valokuituliittymien asettaminen vertailukelpoiseen muotoon on todella hankalaa. Nolostuttavan kuvaavaa on, että hieman alempaa löytyvää hintataulukkoa kirjoittaessani oma päänikin meni pyörälle, vaikka työskentelen alalla.

Yksi firma laskuttaa erikseen asennuksesta, liittymän ylläpidosta ja laajakaistasta. Toinen lähettää vain yhden laskun kuukausittain, mutta sopimuksen kesto on viisi vuotta. Kolmas toimija laskuttaa vain valokuituliittymästä, mutta varsinainen laajakaistayhteys pitää hankkia itse muualta. Ehkäpä sopimukseen kuuluu ylläpitomaksu tai sama liittymä maksaa eri hinnan kuukausimaksulla hankittaessa kuin kertamaksulla.

Ja kuten jo TV-shopissa tiedettiin kertoa: eikä tässä vielä kaikki. Myös tällaisia (ja monia muita) lisämaksuja vilisee valokuitutoimijoiden hinnastoissa:

  • Nopeuden muuttamisen maksu
  • Maksu liittymän omistajanvaihdosta
  • Liittymän uudelleenkytkentämaksu
  • Sopimustyypin vaihto
  • Liittymän lunastushinta

Sekava hinnoittelu on ostamisen este

Erään valokuitua myyvän yrityksen verkkosivuilla on teksti, jossa avataan valokuidun hinnanmuodostusta. Teksti on yli 500 sanan pituinen, mutta yksi pieni yksityiskohta uupuu: itse hinnat loistavat poissaolollaan. Hinnastokin on toki nähtävissä toisaalla samoilla verkkosivuilla, mutta mieleen hiipii väkisinkin ihmetys siitä, miten niin yksinkertainen palvelu kuin internetyhteys voikin olla näin hankala ostaa?

Vaikeaselkoisen hinnoittelun lisäksi oston esteeksi muodostuu helposti se, jos valokuituyhtiöön pitää sitoutua vuosikausiksi. Liian pitkä sitoutumisaika antaa herkästi signaalin, että asiakkaan pelätään karkaavan muualle, jos tilaisuuden saa. Mitä se kertoo yrityksen uskosta omaan toimintaansa? Epäilys ei ainakaan helpota ostopäätöstä.

Moni kokee hinnoitteluviidakon ja operaattorien vertailun jopa niin hankalaksi, että jättävät koko valokuidun sikseen ja tyytyvät oikuttelevaan mobiililiittymäänsä. Sen ei taas luulisi olevan yhdenkään valokuitutoimijan etu.

Valoo Täyskuidun hinnoissa ei ole mitään epäselvää

Koska haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, olemme päättäneet tehdä Valoon hinnoittelusta yksinkertaista: maksat vain laajakaistasta valitsemasi nopeuden mukaan.

Siinä se. Ei muita kustannuksia.

Kauppalehti julkaisi 13.9.2022 ansiokkaan artikkelin valokuidun yleisen hintatason romahduksesta. Artikkelia varten oli tehty myös hintavertailu kolmen tunnetuimman valokuitutoimijan kesken. Voittajan on helppo hymyillä, sillä olimme vertailun edullisin toimija niin kahden, viiden kuin kymmenenkin vuoden aikajänteellä (hinnat tarkistettu 9.9.2022).

Kauppalehden hintavertailu Valoo Täyskuidun, Valokuitusen ja Lounean välillä:

Toimittaja Valokuitunen Valokuitunen Valoo Täyskuitu Lounea
Rahoitustapa Kertamaksutuote VaaS (palvelutuote)
Liittymismaksu, € 690–1690* 0 0 0
Asennus- tai avausmaksu, € 0 150
Valokuituliittymän ylläpito, €/kk 0 6,9–13,90** 0 0
500/500 M nettiyhteys, kampanjahinta €/kk 34,8 34,8 34,9 34,9
500/500 M nettiyhteys, normaalihinta €/kk 49,9 49,9 44,9 44,9
Kuukausimaksu yhteensä € 49,9 56,8 44,9 44,9
Kokonaishinta, 2 vuotta 1706,4 1182 1017,6 1107,6
Kokonaishinta, 5 vuotta 3502,8 3226,8 2634 2724
Kokonaishinta, 10 vuotta 6496,8 6634,8*** 5328 5418
Muuta Asiakas voi itse valita listalta operaattorin. Esimerkkihintana edullisin LocalNet, joka antaa hintatakuun ensimmäisen 12 kk ajalle. Asiakas voi itse valita listalta operaattorin. Valokuitusopimus määräaikainen 60 kk. Nettiyhteys tarjoushinnalla ensimmäiset 6 kk. Sopimus aluksi määräaikainen 24 kk. Nettiyhteys tarjoushinnalla ensimmäiset 12 kk. Sopimus aluksi määräaikainen 24 kk.

* Riippuu alueesta

** Kokonaishinta alimman mukaan

*** Hinta 7210,8 €, jos asiakas lunastaa kuidun omakseen 5 vuoden jälkeen 990 eurolla. Silloin kuidun ylläpitomaksu poistuu.

Aidosti avoin verkko on jo lähellä

Jotkut muistuttavat mielellään, että valokuituverkossamme ei voi valita nettioperaattoria. Se on täysin totta, vaikkakin vain osatotuus: mekin avaamme verkkomme muiden operaattorien käyttöön heti, kun tekninen kyvykkyys siihen on olemassa.

Avoimesta verkosta puheen ollen, emme tyydy puolivillaisiin ratkaisuihin, vaan rakennamme verkosta aidosti avoimen. Se tarkoittaa sitä, että teknisen projektin valmistuttua voivat kaikki operaattorit tarjota kauttamme haluamiaan liittymätuotteita ilman nopeus- tai muita rajoituksia. Näin laajaa avoimuutta ei tarjoa yksikään Suomessa toimiva valokuituyhtiö – paitsi jo lähitulevaisuudessa me. Näillä näkymin avoimen verkon kyvykkyytemme valmistuu jo vuonna 2023.

On hyvä pohtia myös, mikä lisäarvo operaattorin valinnassa oikeastaan on – luonnollisesti hinnan lisäksi. Valokuituyhteydessä kun mobiiliyhteyksistä poiketen nettisignaali on täsmälleen samanlainen siitä riippumatta, mikä operaattori sen laittaa liikkeelle. Valinnanvapaus on tavallisesti kilpailua lisäävä tekijä, jonka pitäisi laskea hintoja. Kuten yllä olevasta taulukosta huomaat, se ei kuitenkaan tee sitä.

Toimimme vain yhden operaattorin kanssa, mutta olemme silti ylivoimaisesti edullisin valokuitutoimija.

Kysymykseni kuuluukin seuraavasti: Maksatko mieluummin valokuituyhtiöllesi hurjan preemion vain siitä ilosta, että saat valita, mille operaattorille rahasi menevät? Vai otatko mieluummin vakaan, toimintavarman ja edullisen yhteyden, jonka saat tilattua yhdestä paikasta, ilman kikkailua ja lisämaksuja?

Sitähän minäkin.

Valoo Täyskuitu perustuu avoimuuteen ja luottamukseen

Valoo Täyskuitu -liittymä pitää nimensä mukaisesti sisällään kaiken. Et maksa meille erikseen ylläpito- tai muita ylimääräisiä maksuja. Liittymän hintaan kuuluu kaikki.

Valokuituliittymän rakentaminen on luonnollisesti meille aivan yhtä kallista kuin kilpailijoillekin, joten otamme tässä tietoisen riskin. On meillekin iso investointi tarjota liittymän rakennus- ja ylläpitokustannukset ilmaiseksi. Ja koska emme halua sitoa asiakkaitamme väkisin, täytyy meidän pitää heidät tyytyväisinä muin konstein. Kahden vuoden määräaikainen laajakaistasopimus kuuluu meilläkin diiliin, mutta sen jälkeen meiltä pääsee pötkimään pakoon heti niin halutessaan.

Pyrimme tietenkin välttämään asiakaspaon, sillä se olisi meille takaisku ja todella huonoa bisnestä. Kohti auringonlaskua kirmaava asiakas vie nimittäin mennessään meidän hänelle isolla rahalla rakentamamme valokuituliittymän.

Niin, tässäkin olemme erilaisia nuoria.

Me emme nimittäin laskuta valokuituliittymän ylläpidosta pennin jeniä. Jos haluat joskus tulevaisuudessa vaihtaa takaisin mobiilinettiin tai  avoimen verkon valmistuttua toisen firman palveluiden pariin, siitä vain. Se on sinun liittymäsi.

Meillä et maksa “liittymän ylläpidosta” maailman tappiin asti, vaikka kuinka vaihtaisit operaattoria halvemman laajakaistan perässä. Meille sinun ei tarvitse maksaa hautaan saakka preemiota siitä, että olemme kerran kaivaneet kaapelin maahan. Reilua, eikö totta?

Luottamus. Siihen me uskomme. Luotamme siihen, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja jatkavat palveluidemme parissa omasta vapaasta tahdostaan. Eivät vain siksi, että heidän on pakko.

Kuten alussakin mainitsin, on lehdissäkin osattu varoittaa siitä, että kuluttajan tulee olla tarkkana valokuitua tilatessaan. Se on tismalleen niin. Alan sopimusehdot ovat valitettavasti kuin villin lännen ja viidakon lehtolapsikatras. Myönnämme avoimesti olleemme tähän aivan yhtä syyllisiä kuin muutkin alan yritykset. Halusimme kuitenkin toimia jatkossa paremmin, joten rukkasimme loppukesästä 2022 sopimusehtojamme asiakasystävällisempään ja yksinkertaisempaan suuntaan. Meille on tärkeää, ettei asiakkaille jää mitään epäselvää.

Onnistuimmeko? Sen päätät sinä.